Austria se opune planului pentru revenirea economica a UE

0
42

Austria se opune planului pentru revenirea economica a UE in contextul in care marea parte a a sumelor ar urma sa fie destinate tarilor cel mai puternic lovite de pandemie. Ministrul de finante din Austria a declarat ca nu este de acord cu planul Uniunii Europene in valoare de 750 miliarde euro si vrea o renegociere a propunerilor.

,,Propunerea Comisiei, impreuna cu bugetul european si fondul de reconstructie, ar insemna ca Austria ar trebui sa contribuie cu aproape 2% din PIB. Este de 2 ori mai mult decat in trecut. Pentru noi, este inacceptabil.’’ , a declarat ministrul de finante, Gernot Bluemel.

Acesta cere o renegociere a propunerii pentru programul de stimulare a economiilor post-COVID, in care mare parte a sumelor ar urma sa fie destinate Italiei si Spaniei.

Urmare a restrictiilor impuse in contextul pandemiei , potrivit planului , Comisia Europeana ar trebui sa imprumute de pe piete, iar apoi sa faca plati din aceste fonduri pentru acordarea de granturi si finantari spre a atenua o scadere economica fara precedent.

Bluemel s-a aratat dispus sa renegocieze cu Comisia Europeana , insa a afirmat ca in contextul actual Austria nu va accepta acest pachet. ,, De ce? Pentru ca povara pusa pe contribuabilului austriac ar fi pur si simplu prea mare. De aceea este nevoie de discutii reluate, la care suntem gata sa participam. ’’

Vezi si : SUA intra in criza nationala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.