Cum sa faci bani online in 2020

0
607
cum sa faci bani online

Vrei sa stii cum sa faci bani online in 2020? Afla care sunt cele mai sigure metode de a castiga bani de acasa.

Anul 2020 ne-a invatat ca trebuie sa avem un plan de rezerva in orice moment. Ce se intampla atunci cand ai mult timp liber si bani putini? Poti astepta o minune, sau poti invata cum sa faci bani online!

Traim intr-o lume a tehnologiei. Poti incepe o afacere in mediul online sau poti, pur si simplu, sa castigi bani, fara a investi nimic altceva, decat timp si creativitate. De ce sa nu profiti de puterea internetului si sa incepi sa castigi bani online?

Cum sa faci bani online in 2020

Nu este nevoie sa platesti cursuri online pentru a invata cum sa te folosesti de puterea internetului in favoarea ta. Sunt multe cai legale de a castiga bani fara a avea studii in domeniul in care vrei sa activezi. Iata care sunt cele mai sigure si simple metode de a castiga bani de acasa:

1.Creeaza-ti propriul blog
2.Publica articole
3.Social Media Manager
4.YouTube
5.Scrie un e-book

Daca te gandesti ca vei reusi sa faci bani peste noapte, vei fi dezamagit! Metodele rapide sugerate pe diverse bloguri nu iti vor arata satisfactie niciodata. Iti voi arata, insa, cateva metode simple, dar eficiente, cum sa faci bani online in 2020.

Poti gasi multe metode cum sa faci bani online. Dar te-ai intrebat vreodata cate dintre ele functioneaza cu adevarat? Care dintre ele iti vor aduce castiguri sigure si sume sesizabile? Poate ca ai incercat mai multe metode iar tot ce ai inteles este ca banii sunt greu de castigat, chiar si in mediul online. Pare imposibil sa castigi fara sa investesti.

5 metode sigure cum sa faci bani online in 2020

Iti voi explica, pas cu pas, tot ce ai nevoie sa stii pentru a putea face bani online. Trebuie sa te pregatesti. Aceste metode sunt sigure, dar este nevoie de timp si de implicare pentru a putea reusi.

1. Creeaza-ti propriul blog! 

blog

Una dintre metodele cele mai cunoscute de a face bani online este infiintarea unui blog. Te-ai intrebat, oare, cat dureaza pana cand vei incepe sa castigi prin intermediul acesteia? Poate dura saptamani, luni sau chiar si ani. Totul depinde de implicare si modul in care ii poti convinge pe oameni ca merita sa iti citeasca articolele.

Pe langa aceste aspecte, ai nevoie de creativitate, rabdare si mult studiu in ceea ce priveste redactarea articolelor de blog si SEO.

Interesant este ca poti incepe prin infiintarea unui blog cu domeniu gratuit. Exista platforme, precum WordPress care iti pun la dispozitie aceasta oportunuitate. Asa vei invata cum se scrie, ce se citeste si ce presupune un blog.

Marea problema in alegerea unui blog cu domeniu gratuit este faptul ca acesta nu iti apartine! De-a lungul timpului vei intampina diverse obstacole: limitele impuse de platformele ce ofera servicii gratuite este doar una dintre dificultatile pe care le vei intalni.

Poti alege, insa, sa investesti in propriul tau blog. Costurile sunt extrem de mici iar tot ce ai nevoie este un domeniu bun si gazduire web.

Cum creezi un blog in 5 pasi simpli?
1. Gandeste-te ce fel de blog vrei sa infiintezi 
    • Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti ce cunostinte ai, ce ti-ar placea sa scrii, si in ce domeniu crezi ca te-ai putea descurca. Poti infiinta un blog personal, profesional, “de nisa”, de tip “hobby”, de tip “revista online” etc. Prin urmare, poti scrie orice pe blogul tau, important este sa stabilesti subiectul acestuia de la bun inceput.

2. Alege un nume de domeniu si inregistreaza-l

    • Ce este numele de domeniu? Un nume de domeniu este un sir de caractere ce corespunde unei adrese IP a unui server permanent conectat la internet. Nu pot exista doua nume de domenii identice. Exemplu: 24h.ro .Este important sa iti alegi un nume de domeniu cat mai simplu, iar denumirea acestuia sa sugereze cat mai bine tema blogului tau. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra cititorilor. Nu este deloc indicat sa creezi un blog pe tema “retete culinare” iar numele de domeniu sa includa termeni precum “sport”.

3. Alege planul de gazduire potrivit pentru blogul tau 

    • Daca vrei sa te adresezi cititorilor din Romania, este important sa alegi un serviciu local de gazduire. Viteza de incarcare a paginilor va fi mai mare daca respecti acest lucru. Pentru inceput, poti alege gazduirea “shared”. Este cea mai ieftina metoda de a incepe noul tau proiect. Dupa ce blogul tau s-a dezvoltat suficient, este indicat sa apelezi la un pachet de gazduire superior.

4. Instaleaza WordPress

    • Acceseaza WordPress.org si descarca platforma WordPress de blogging self hosted. Instalarea WordPress-ului pentru domeniul tau este simpla. In cateva minute, vei finaliza procesul, doar prin intermediul unor simple click-uri.

5. Alege o tema pentru blogul tau 

    • Ai la dispozitie multe teme din care poti alege. Poti apela la o tema gratuita, din cele peste 1000 existente pe platforma WordPress, sau la una platita.

 

2. Cum sa faci bani online ca Freelancer? Publica articole! 

freelancer

Cum sa faci bani online din publicarea articolelor ca Freelancer?

Daca infiintarea un blog ti se pare mult prea complicata si crezi ca presupune prea mult timp sau nu vrei sa investesti in acesta, dar te incanta ideea de a scrie articole, poti face asta ca freelancer.

Ce este un freelancer? Freelancerul este un liber profesionist. Acesta nu este angajatul unei companii, ci colaboreaza cu diferiti clienti care au nevoie de serviciul acestuia.

Ai libertatea de a-ti face programul asa cum iti doresti. Poti scrie doar ce te pasioneaza. Important este sa oferi continut de calitate, original si sa informeze corct cititorii. Vei fi platit pe proiect/articol.

Cum devii un freelancer de succes?

1. Ai nevoie de PFA 

    • Poti alege intre Persoana Fizica Autorizata (PFA) sau Societate cu Raspundere Limitata (SRL). Cel mai indicat este sa alegi prima varianta, PFA. Costurile pentru infiintarea PFA sunt extrem de mici, (aproximativ 250 lei). Procesul va dura foarte putin timp. Nu ai nevoie de un contabil expert. Iti poti tine contabilitate de unul singur. Nu se face plata dividendelor. Nu ai nevoie de atestare pentru serviciul pe care il prestezi.

2. Fa-te cunoscut! 

    • Lumea trebuie sa afle de existenta ta ca freelancer! Daca nu ai clienti care sa apeleze la tine, practic iti irosesti calitatile degeaba. Asigura-te ca noul tau statut devine renumit. Poti lua legatura cu diferite companii. Multe dintre acestea cauta freelanceri care sa se ocupe cu scrierea de articole. Seriozitatea, punctualitatea si profesionalismul joaca un rol foarte important in imaginea ta ca freelancer. Daca serviciul tau este de calitate, vei atrage si mai multi clienti, chiar si prin intermediul recomandarilor.

3. Manager Social Media – liber profesionist

social media

Ce este un Manager Social Media? Un Manager Social Media este cel care se ocupa de tot ce tine de prezenta online a unei companii. Acesta trebuie sa mentina sau creasca reputatia unei organizatii.

Acesta se ocupa de crearea de continut online, de distribuirea si actualizarea acestuia. Un Manager Social Media are rolul de a monitoriza constant tot ce tine de prezenta online a unei organizatii.

Cu ce se ocupa un Social Media Manager?

  • Crearea unei prezente online a companiei prin intermediul retelelor de socializare: Twitter, Facebook etc. sau prin intermediul unui site web sau blog.
  • crearea de continut online, distribuirea si actualizarea lui
  • monitorizarea rezultatelor
  • mentinerea relatiilor cu actualii clienti
  • cresterea sau pastrarea imaginii publice a companiei
Ce iti trebuie pentru a putea fi Social Media Manager?

1. Cunostinte despre utilizarea calculatorului/telefonului

2. Cunostinte legate de modul de functionare a retelelor de socializare

3. Abilitatea de a scrie texte cu scop publicitar – copywriting

4. Cunostinte legate de SEO

5. Abilitatea de a raspunde clientilor

6. Abiltatea de a te adapta usor cerintelor 

 

4. Incarca videoclipuri pe YouTube

youtube

In anul 2020 YouTube este al treilea cel mai cautat, cunoscut si vizitat site din lume, pe locul 1 fiind Google, urmat de Facebook. YouTube iti ofera sansa de a castiga bani, facand ceea ce iti place.

Creeaza-ti propriul canal de YouTube, unde vei posta videoclipuri originale. Poti dezvolta orice subiect doresti. Poti vorbi despre viata, despre jocuri video, eventimente din trecut si prezent, moda, curiozitati, practic, poti face orice doresti pe canalul tau de YouTube. Este important ca videoclipurile tale sa fie originale.

Daca nu te incanta ideea de a aparea in fata unei camere, videoclipurile de tip slideshow sunt alegerea ideala. Poti discuta pe diverse subiecte fara a aparea in fata camerei de filmat. Vocea de pe fundalul slideshow-ului este de ajuns pentru a a trage atentia urmaritorilor.

Cum faci bani online pe YouTube?

1. Creeaza-ti canalul tau YouTube  

  • Fa-ti un cont Google, daca nu ai deja unul si inregistreaza-te pe Youtube cu acesta. 
      Dupa cum se poate observa, este foarte usor sa iti faci un cont de YouTube. Dupa ce te-ai conectat, acceseaza pagina ta de utilizator.
  • Adauga un ChanelArt si o descriere .ChannelArt este o imagine de coperta a canalului tau de YouTube. Pentru a sublinia ce fel de continut urmeaza sa distribui, adauga o descriere canalului tau.
  • Seteaza numele canalului tau ! Este foarte important ca titlul canalului sa fie relevant. Acesta trebuie sa fie scurt si sa atraga urmaritorii.

2. Incarca videoclipuri pe noul tau canal. 

    • Nu este nevoie sa ai camere de filmat ultra performante pentru inceput! Majoritatea celor pasionati de YouTube au inceput filmand cu ajutorul telefonului. Daca iti doresti, totusi, videoclipuri de inalta calitate, poti alege sa apelezi la o camera de filmat. Daca nu vrei sa apari fizic in videoclipurile tale si alegi sa mergi pe cele de tip slideshow, un microfon este suficient. Incearca sa te inregistrezi intr-o camera fara zgomote de fundal si fara aparate electronice in jur. Vei creste calitatea audio, astfel.
3. Atrage cat mai multi urmaritori!
    • Pentru a face bani din videoclipurile tale, este nevoie sa aduci cat mai multi urmaritori pe canalul tau. Poti apela la orice metoda pentru a-ti face cunoscuta prezenta. Poti apela la platforme de socializare, precum Facebook, pentru a distribui videoclipurile tale. Este important ca lumea sa poata vedea ceea ce tu creezi.

4. Monetizeaza canalul tau!

    • Dupa ce ai strans un numar de aproximativ 1000 de urmaritori, poti aplica pentru YouTube Partner Program. Pentru a putea fi acceptat, canalul tau trebuie sa respecte o serie de conditii. Daca ai fost acceptat, porneste monetizarea pentru toate videoclipurile incarcate. Cu ajutorul Google, vor aparea reclame in materialele tale. Daca regulile impuse de YouTube nu sunt respectate, cererea ta va fi respinsa si vei astepta inca 2 luni pana cand vei putea aplica iar pentru YouTube Partner Program.
5. Cati bani poti face din YouTube? Se merita? 
    • Un studiu recent a demonstrat faptul ca un videoclip care a strans 1000 de vizualizari este echivalentul a 2,5$. Din 2,5$, tie iti revin 1,38$. In medie, un videoclip mediocru, realizat de un youtuber acceptat in YouTube Partner Program, strange aproximativ 100.000 vizite, echivalentul a 250$. Din aceasta suma, utilizatorului ii revin 138$. Chiar daca pare a fi o suma mica, am discutat doar despre un sigur videoclip. 10 videoclipuri a cate 100.000 de vizite inseamana 1.380$, iar 100 videoclipuri a cate 100.000 de vizite = 13.800$. Desigur, exista videoclipuri cu milioane de vizualizari. Atunci, iti poti raspunde singur la intrebare: Se merita sa investesc timp in realizarea videoclipurilor si incarcarea acestora pe YouTube?

5. Scrie propriul tau e-book!

cum sa faci bani online

In anul 2020, redactarea unui e-book este o idee foarte buna de a face bani online. Pe langa faptul ca din ce in ce mai multa lume citeste carti online, in loc sa le cumpere fizic, pandemia de COVID-19 are un impact urias asupra acestei piete.

Daca esti o persoana creativa, atunci iti propun sa incerci sa scrii primul tau e-book. Poti dezvolta idei, poti descrie trairi, ganduri, stari, poti povesti intamplari din viata ta.. practic, poti scrie orice!

Poti scrie un e-book pentru copii, sau poti scrie o carte de bucate, poti inventa povesti, sau poti sfatui oamenii cu ajutorul acestuia.

Transforma-ti pasiunea in afacere. Exista mai multe platforme online unde iti poti vinde e-book-ul. Vei primi procent din vanzarile efectuate. Una dintre aceste platforme este Amazon, prin intermediul Kindle Direct Publishing.

Ce trebuie sa stii pentru a realiza un e-book?

1. Continut original! 

    • Pentru a putea face bani din vanzarea unui e-book, textul tau trebuie sa fie original. Nu poti incarca textul unei alte carti. Nu este legal, iar editura online nu ti-l va accepta.
2. Alege un titlu atragator
    • Indiferent cat de bun ar fi continutul, daca titlul nu este atragator, nu vor exista clienti! Oamenii sunt artasi, initial de titlul unei carti, apoi de coperta, si, la final, de continut. Este gresit sa “judeci o carte dupa coperta”, insa adevarul este ca oamenii sunt superficiali.

3. Adauga o coperta e-book-ului tau 

    • Realizeaza o coperta pentru e-book-ul tau. Aceasta trebuie sa fie relevanta continutului, sa nu fie prea incarcata, si sa sugereze intr-un mod cat mai simplu tema cartii tale.

 4. Oricare ar fi metoda de vanzare pe care ti-ai ales-o, promoveaza e-book-ul tau!

    • Simplul fapt ca ai apelat la platforme special concepute pentru vanzarea de e-book-uri, nu iti garanteaza ca acestea vor avea succes. Apeleaza la retelele de socializare pentru a face cunoscuta noua ta carte!

 

Concluzii: Cum poti face bani online in 2020? 

  • descopera care este pasiunea ta
  • acorda timp proiectului tau
  • informeaza-te in legatura cu activitatea pe care urmeaza sa o incepi
  • NU astepta sa faci bani daca nu te implici
  • urmeaza fiecare pas pe care ti l-am prezentat
  • nu te grabi! Rezultatul este iminent daca timpul si interesul acordat sunt pe masura!

Tocmai ai aflat 5 metode simple, dar sigure cum sa faci bani online in 2020! Este mai usor decat pare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.