Cum sa prepari in casa cel mai bun aluat pentru pizza? Iata reteta completa

0
191

Pizza este un preparat culinar originar din Italia, care se poate servi, in zilele noastre, in aproape orice restaurant cu meniu international. Exista o multime de tipuri de pizza si, chiar daca gasesti multe sortimente la restaurante, cu siguranta iti doresti sa stii care este cea mai buna reteta, pentru a o prepara singur acasa, ori de cate ori iti doresti.

Pizza este delicioasa si o poti gati intr-o seara de relaxare cu familia sau atunci cand vin prietenii tai in vizita ca sa le oferi o experienta culinara de neuitat. Pentru ca tu sa te poti mandri cu munca depusa in bucatarie, iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gati aluatul perfect:

Ingredientele de care ai nevoie pentru blat:

– 600 ml de apa;

– o lingurita de zahar;

– doua lingurite de drojdie uscata;

– 900 -1000 g faina;

– 6-8 linguri de ulei de masline;

– o lingurita de sare;

– 30-40 g gris.

Ingredintele de care ai nevoie pentru sosul de rosii:

– 800 g de rosii intregi decojite din conserva;

– sare.

Topping-uri optionale:

  • Pizza Margherita:- sos de rosii;

    – mozzarella proaspata;

    – busuioc proaspat.

  • Pizza Bianca:- mozzarella proaspata;

    – ricotta;

    – pesto;

    – oregano;

    – ulei de masline.

  • Pizza Pepperoni:- sos de rosii;

    – mozzarella proaspata;

    – ardei iute;

    – parmezan.

Mod de preparare:

Inainte sa incepi tot procesul de preparare, activeaza drojdia cu zaharul intr-un pahar cu apa calda si las-o deoparte pentru cel putin 10 minute.

Combina faina cu sarea intr-un recipient de dimensiuni mari, dupa care adauga drojdia activata si uleiul de masline. Amesteca totul cu o spatula si completeaza usor cu apa calduta, pana cand amestecul incepe sa prinda forma de aluat.

In momentul in care vezi ca faina este foarte bine hidratata si toate ingredientele s-au amestecat perfect, transfera aluatul pe o masa curata de lucru si framanta-l timp de aproximativ 15 minute. Ar trebui sa obtii un aluat moale, pufos si foarte elastic.

Urmatorul pas este sa ungi bine cu ulei de masline un bol mare, in care sa asezi aluatul rezultat. Acopera bolul cu o folie de plastic si lasa compozitia sa creasca pentru cel putin o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, asaza-l pe masa si framanta-l din nou pentru cateva minute. Taie compozitia in 4 bucati egale si formeaza din ele bile rotunde de aluat.

Presara faina peste aluat, dupa care acopera-l cu un prosop de bucatarie, si lasa-l acolo pentru alte 30 de minute. In timpul acesta, te poti ocupa de prepararea sosurilor sau a altor ingrediente pentru pizza.

Inainte sa introduci tava sau piatra de copt pentru aluat, preincalzeste cuptorul la o temperatura de 220-260 de grade.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, transforma cele patru bile de coca in foi rotunde, dupa care presara gris pe suprafata lor. Incearca sa faci foile de aluat cat mai subtiri posibil, pentru ca oricum vor creste destul de mult in cuptor.

Asaza o foaie de aluat in tava sau pe piatra de copt preincalzita si adauga topping-urile tale preferate, iar apoi baga preparatul in cuptor.

Dupa aproximativ 15 minute, pizza ta preferata, facuta in casa, va fi numai buna de savurat!

Pofta buna!

Sursa: tasty.co

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.