Amazon va primi doar provizii vitale in depozitele din SUA, Marea Britanie si Europa

0
215
Amazon va primi doar provizii vitale in depozitele din SUA, Marea Britanie si Europa

Amazon va primi doar provizii vitale in depozitele din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si alte depozite europene pana pe 5 aprilie, ultima sa mutare pentru a elibera spatiul de inventar pentru produsele medicale si de uz casnic care au cerere ridicata ca urmare a focarului de coronavirus.

 

Modificarea nu inseamna ca Amazon nu va inceta sa vanda articole neesentiale, cum ar fi huse pentru telefon si jucarii, doar ca este posibil ca produsele sa ramana fara stoc in urmatoarele saptamani sau ca vanzatorii trebuie sa expedieze direct clientilor.

 

Miscarea reflecta modul in care raspandirea globala a virusului a creat provocari pentru comerciantii cu amanuntul, de la lantul de aprovizionare la livrare.

 

Intr-o nota trimisa vanzatorilor marti, Amazon a spus ca creste cererea de cumparaturi online. Intrucat capsele de uz casnic si consumabilele medicale raman in stoc, acestea vor acorda prioritate anumitor categorii pentru a „primi rapid, reambala si expedia aceste produse catre clienti”.

 

Amazon a definit mai multe categorii drept produse esentiale care pot continua transportul, inclusiv produse pentru bebelusi; sanatate si obiecte de uz casnic; frumusete si ingrijire personala; bacanie; industriale si stiintifice; si consumabile pentru animale de companie. De asemenea, cartile sunt incluse.

 

“Intelegem ca aceasta este o schimbare pentru partenerii nostri vanzatori si apreciem intelegerea lor, intrucat prioritizam temporar aceste produse pentru clienti”, a declarat Amazon intr-un comunicat.

 

Compania a declarat ca noul protocol se aplica inventarului sau cu amanuntul, precum si produselor vanzatorilor terti de pe platforma sa.

 

Aceasta miscare urmeaza anuntul de luni al Amazon ca va angaja inca 100.000 de lucratori, intrucat cel mai mare retailer online din lume incearca sa raspunda nevoilor tot mai mari de cumparaturi online de la persoanele care raman acasa pe fondul focarului de coronavirus.

 

Stirile pot rani cererea de servicii lucrative pe care Amazon le ofera comerciantilor, cum ar fi publicitatea.

 

Amy Roskelley, proprietare Health Beet din Utah, a declarat ca plateste catre Amazon aproximativ 1.000 de dolari pe luna pentru a-si promova produsele de vesela care ii ajuta pe consumatori sa isi portioneze mesele. Dupa ce nu poate adauga inventar in depozitele Amazon, intentioneaza sa reduca cheltuielile publicitare la jumatate.

 

„Mi-e greu sa justific sa cheltuiesc bani daca nu am suficient stoc pentru a umple comenzile clientilor”, a spus ea.

 

Roskelley are in vedere si alte modalitati de a-si reduce dependenta de Amazon, fie ca trimite direct catre clienti, fie ca va directiona traficul catre propriul sau site.

 

„Am fost ingrijorata ca vor inchide depozitele Amazon si nu vor expedia deloc, iar asta m-ar devasta”, a spus ea.

 

Amazon nu a indicat inca nimic in acest sens. Totusi, focarul de luni de zile reprezinta provocari pentru operatiunile companiei de e-commerce din Seattle.

 

Comerciantul Zengxie Pang a declarat ca schimbarea Amazon a venit la fel cum fabricile de vanzatori din China au reluat productia.

 

„Acum nu putem livra in depozite pana in aprilie”, a spus Pang. „Am vazut deja o cerere in crestere pentru consumabile de bucatarie si probabil ca vor ramane fara stocuri.”

 

Directorul general al companiei de masaj personal LuLu, Michael Gawrychowski, a declarat ca furnizorul sau din China l-a trezit in miezul noptii cu o veste despre schimbarea Amazonului.

 

“Oamenii se panicheaza”, a spus el. Gawrychowski a trimis imediat o cerere pentru o livrare de 25.000 de unitati. Acesta a fost respins, dar a trecut o a doua solicitare, a spus el.

 

Garantia de transport pe Amazon de doua zile s-a prelungit in unele cazuri pana la sapte zile, a spus analistul Baird Equity Research, Colin Sebastian, intr-o nota. Anuntul de marti are drept scop accelerarea operatiunii, cu riscul de a limita disponibilitatea de articole neesentiale, cum ar fi electronice, care sunt de obicei o mare parte a activitatii Amazon.

 

„Aceasta schimbare va obliga, probabil, unii vanzatori terti care sunt in prezent dependenti de Amazon sa transfere vanzarile catre alte piete (eBay, Wish, Walmart, Facebook Marketplace etc.) sau pe site-urile proprii”, a spus Sebastian.

 

Cautarile clientilor pentru articole populare, inclusiv carcase pentru iPhone, AirPods si curele Apple Watch au scazut din saptamana precedenta, un indiciu al schimbarii intereselor cumparatorilor, potrivit cercetarilor de la Helium 10, care ofera instrumente vanzatorilor.

 

Lucratorii la baruri, sali, teatre si alte afaceri neesentiale au fost incurajati sa contribuie la continerea virusului mortal, iar presedintele Donald Trump a declarat luni ca economia Statelor Unite ar putea intra in recesiune.

 

Pentru vanzatorii, care reprezinta peste jumatate din vanzarile pe Amazon, noua politica de depozit nu face decat sa adauge incertitudinea economica cu care se confrunta, a declarat Chris McCabe, fondatorul consultantei de vanzari Amazon ecommerceChris.com.

 

„Vanzatorii isi regandesc intreaga strategie de vanzare in 2020”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.