Diferente la notele de la Evaluarea Nationala dupa contestatii. Doi elevi din Balteni au trecut de la agonie la extaz

0
199
Diferente la notele de la Evaluarea Nationala

Diferente la notele de la Evaluarea Nationala dupa contestatii. Doi elevi din Balteni au trecut de la agonie la extaz dupa ce notele lor au crescut cu aproximativ 6 puncte. Elevii au trait un soc la vederea notelor iar parintii acestora au facut contestatie fara sa stea pe ganduri.

Limba romana le-a dat batai de cap. Vezi ce perle au scris elevii la Evaluarea Nationala

Surpriza a fost de proportii. Elevei care a luat nota 6, dupa contestatie i s-a acordat nota 10 , iar elevului care a luat nota 2,25 , i s-a acordat nota 7,90.

Diferente la notele de la Evaluarea Nationala

Eleva a avut un soc la vederea primului rezultat, astfel incat parintii au fost nevoiti sa ii administreze pastile de calmare. Constantin Deaconescu, directorul Liceului Balteni caruia ii este arondata Scoala Gimnaziala din satul Pesteana Jiu a precizat ca in acest moment, eleva are cea mai mare medie din tot Centrul de evaluare al localitatii Balteni, cu o medie generala de 9,90.

,, A fost o diferenta neacceptat de mare si nu pot sa realizez cum a fost posibil sa se intample asa ceva. (…) Eu i-as da afara din invatamant, daca ar depinde de mine. Lucrarile s-au corectat in alt judet.”, a declarat profesorul Constantin Deaconescu.

Conform legislatiei in vigoare, daca se acorda mai mult de 1,5 puncte in plus sau in minus, inspectoratele scolare au obligatia de a analiza situatia. Profesorii gasiti vinovati risca sa nu mai participe la examenele viitoare, dar si eventuale sanctiuni la acordarea calificativului anual.

Ca urmare a acestei situatii, parintii elevilor din Balteni sunt hotarati sa faca o petitie la Ministerul Educatiei Nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.