Fostul Palat Mihail Sturdza urmeaza sa fie consolidat

0
22

Guvernul Romaniei a aprobat in cadrul sedintei de joi reabilitarea si consolidarea pentru trei obiective. Prin Campania Nationala de Investitii ,Palatul Mihail Sturdza urmeaza sa fie si el consolidat. Valoarea totala a investitiilor este de aproximativ 239 de milioane de lei.

In programul de reabilitare si consolidare intra Corp Central Colegiul National Carol I si Opera Romana din Craiova , dar si extinderea Centrului Social Pastoral ,,Sfanta Cruce’’ Caraiman, din Busteni.

,, Astfel, se vor executa lucrari de consolidare (interventii la nivelul fundatiilor, planseelor, peretilor si acoperisului), lucrari la nivelul instalatiilor (electrice, sanitare, de stingerea incendiilor etc.), inlocuirea tamplariei (tamplaria sculptata a accesului principal din lemn de stejar si grilaj decorativ din fier forjat va fi restaurata), dar si recompartimentarea partiala a demisolului, parterului, etajului si a mansardei, astfel incat acestea sa raspunda necesitatii functiunilor propuse. De asemenea, se propune introducerea in cladire a unui ascensor de persoane pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati. ’’, a declarat ministerul.

Cladirea in care se afla Palatul Mihail Sturdza apartine clasei de risc  Rs 1, iar in urma consolidarii ar urma sa fie incadrata in clasa de risc seismic Rs 3.

Durata estimata de realizare este de 30 de luni, dintre care sase luni vor fi dedicate activitatii de proiectare.

Vezi si: Britanicii testeaza roboti pentru muncile agricole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.