Hidroxiclorochina si clorochina retrase din schema de tratament a SUA

1
61
Hidroxiclorochina

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA  (FDA) a interzis folosirea de hidroxiclorochina si clorochina in schema de tratament pentru coronavirus. Autoritatea medicamentelor a declarat ca cele doua medicamente nu sunt eficiente si nici nu indeplinesc ,, criteriile statutare ’’ pentru autorizarea folosirii lor.

Donald Trump a spus despre hidroxiclorochina ca este un medicament preventiv si a fost promovat intens ca posibil leac impotriva coronavirusului. Acesta este unul dintre medicamentele care au fost folosite impotriva malariei. 

„FDA a concluzionat ca, bazat pe aceste informatii, nu mai este rezonabil sa credem ca formulatiile hidroxiclorochina si clorochina sunt eficiente in tratarea COVID-19, dar nici beneficiile acestor medicamente nu sunt mai mari decat riscurile potentiale si cunoscute.’’, se arata in comunicatul institutiei.

Ca urmare a anuntului presedintelui Statelor Unite, o persoana a decedat dupa ce a consumat dezinfectant de acvarii care continea un compus de clorochina.

Un jurnalist care a luat medicamentul recomandat de Trump si a povestit experienta prin care a trecut. Acesta a spus ca a luat tratamentul conform prescriptiei, insa a inceput sa sufere de depresie si de cosmaruri. Luand legatura cu alte persoane care l-au mai uitizat, a descoperit ca aveau simptome asemanatoare.

,, La un moment dat a devenit atat de rau incat am discutat cu doctorul si mi-a spus sa opresc administrarea. ’’, a declarat jurnalistul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.