Nelu Tataru aproba ordinul privind stabilirea masurilor de prevenire a coronavirusului in centrele comerciale

0
24
Nelu Tataru

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru , a aprobat ordinul care stabileste masurile de prevenire a coronavirusului in mall-uri, in salile de pariuri sportive si in cele de jocuri de noroc. Printre acestea se regaseste masurarea temperaturii la intrarea in centrul respectiv, dezinfectia si aerisirea, amplasarea de panouri de informare, dar si a marcajelor pentru pastrarea distantei.

Populatia are obligativitatea de a purta masca ( medicala/non-medicala ) care trebuie sa acopere atat nasul cat si gura. Totodata, trebuie sa evite atingerea fetei cu mainile neigienizate si sa uitilizeze pe cat mai mult posibil dezinfectantii autorizati/avizati.

Nelu Tataru a declarat ca in spatiile vizate sunt obligatorii precautiile universal valabile precum :

  • Efectuarea triajului observational. Astfel, le este strict interzisa intrarea persoanelor a caror temperatura depaseste 37,3 C si care prezinta tuse, stranut sau rinoree.
  • Asigurarea igienizarii toaletelor cat mai frecvent posibil.
  • Dezinfectarea tuturor suprafetelor inainte de inceperea programului si ulterior dezinfectarea periodica a acestora.
  • Asigurarea ventilatiei corespunzatoare si aerisirea periodica a incaperilor de lucru. Acolo unde este posibil, blocarea usilor interioare fara impact de securitate in pozitie deschisa pentru a asigura ventilatia si a evita folosirea/atingerea clantelor.
  • Se va evita folosirea instalatiei de climatizare. Daca este necesar sa fie folosita, se va efectua nebulizare periodica, cu produse biocide avizate/autorizate , in conformitate cu normele legale in vigoare. Aerisirea periodica a incaperilor prin deschiderea geamurilor si usilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.