OMS contraindica instalarea tunelurilor de dezinfectie in scoli

1
29

Organizatia Mondiala a Sanatatii ( OMS ) contraindica instalarea tunelurilor de dezinfectie in scoli , pe motiv ca acestea ar putea fi daunatoare pentru sanatate.

Decizia autoritatilor locale de instalare a acestor tuneluri se bazeaza pe Ordinul comun al ministrilor Sanatatii , iar acestea sunt optionale.

,,Unitatile de invatamant in colaborare cu autoritatile publice locale pot lua si alte masuri suplimentare pentru prevenirea si combaterea infectarii cu SARS-CoV-2 (instalarea de tuneluri de dezinfectie, lavoare suplimentare pentru spalarea mainilor, masuri privind siguranta elevilor pe traseul de la unitatea de invatamant la domiciliu si retur etc.)’’, se arata in document.

Potrivit OMS , pulverizarea persoanelor cu dezinfectanti poate fi daunatoare fizic si psihologic.  Nu reduce capacitatea unei persoane infectate de a raspandi virusul prin picaturi (saliva sau secretii nazale) sau contact. De asemenea , aerosolii proveniti de la aceste substante conduc la iritatii la nivelul cailor respiratorii, conjunctivelor si tegumentului.

,,Pulverizarea persoanelor cu dezinfectanti  nu este recomandata in nici un caz. Aceasta practica poate fi daunatoare si nu reduce capacitatea unei persoane de a raspandi virusul. Pulverizarea de substante chimice precum clorul poate duce la iritatii la nivelul ochilor si pielii, bronhospasm cauzat de inhalare si efecte potentiale gastro-intestinale precum greata si voma. ’’ , se arata in comunicatul Institutul National de Sanatate Publica.

Vezi si :Mister in largul Atlanticului. Petrolierul Willowy , imposibil de controlat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.