Mister in largul Atlanticului. Petrolierul Willowy , imposibil de controlat

1
48

Petrolierul Willowy , naviga in noaptea de 31 mai in largul coastelor Africii de Sud. Echipajul si-a anuntat superiorii ca vasul se invarteste in loc, riscand in orice moment sa se intample un incident neprevazut.

In prima faza , s-a presupus ca acest fenomene a fost urmare a unor curenti puternici , insa era o raritate pentru acea regiune. Cercetatorii au monitorizat incidentele de acest fel. Au ajuns la concluzia ca interferentele GPS au afectat sistemul de urmarire de la bordul vaselor. Potrivit expertilor agentiilor de informatii , interferentele GPS au aparut odata cu sanctiunile impuse de SUA Iranului.

SkyTruth si Global Fishing Watch, organizatii de mediu, au semnalat fenomene asemanatoare si in interiorul tarmurilor din San Francisco , desi locatiile navelor erau la sute de mile distanta de interferentele GPS. Forta campului magnetic isi pierde din intensitate pe arie cuprinzatoare din Africa pana in America de Sud, afectand satelitii si navele spatiale.

Petrolierul Willowy folosea pentru navigatie girocompasurile , care determina Nordul pe baza de gravitatie si axa de rotatie. Astfel, s-a descoperit ca girocompasul principal al navei nu mai functiona normal. Compania a declarat ca defectiunea va fi remediata imediat ce nava ajunge in port.

Vezi si : Aventura a luat starsit. Comoara din Muntii Stancosi din SUA a fost gasita

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.