Germania intra in declin economic

0
26

Germania a inregistrat pe partea economica in luna aprilie cel mai mare declin din istorie ( -18% comparativ cu luna martie ). Fata de aceeasi luna a anului trecut , productia a inregistrat o scadere cu 25,3%.

Un sondaj realizat de Reuters anticipa un declin de 16% , insa s-a dovedit ca scaderea este mult mai accentuata. Peter Altmaier , ministrul german al economiei , a declarat ca  acesta a fost urmare a restrictiilor impuse pentru limitarea raspandirii coronavirusului. Altmaier a premeditat urmarile pandemiei de coronavirus inca din in luna martie.

,, Ma astept ca in mod sigur sa avem efecte de-a lungul lunilor aprilie si mai. (…) In urmatoarea perioada vom asista la un numar semnificativ de infectii. In acest context, nu ar trebui sa se astepte nimeni ca aceasta situatie sa se termine in opt zile. ’’, a spus Peter Altmaier, in luna martie.

Productia industriala din Germania este posibil sa continue scaderea, intr-un ritm mai incet si in urmatoarele luni. Cea mai mare scadere a productiei s-a observat in sectorul bunurilor de capital , de 35,3%.

Vezi si : Europa sustine miscarea ,, Black Lives Matter ’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.