Europa sustine miscarea ,, Black Lives Matter ’’

1
38

Muriel Bowser, primarul din Washington DC a aprobat scrierea mesajului ,  cu litere uriase galbene, ,, Black Lives Matter ’’ pe strada din fata Casei Albe in urma cu 2 zile. Acesta a declarat ca oamenii care s-au ocupat sa evidentieze acest mesaj fac parte din departamentul de lucrari publice al districtului.

Locatia a fost aleasa ca urmare a  zecilor de prosteste care l-a avut drept subiect pe George Floyd, un afro-american care a murit sufocat de catre un politist american.

Aceasta actiune a facut ca si Europa sa se solidarizeze cu miscarea ,, Black Lives Matter ’’. In marile orase precum Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Danemarca si Ungaria, oamenii protesteaza impotriva rasismului.

In Londra, in fata Ambasedei SUA, au avut loc si astazi proteste pe aceasta tema , la care au participat mii de oameni.

Unul dintre cele mai emotionante proteste a avut loc in Spania. Manifestantii din Madrid au ingenuncheat pe sol , ridicandu-si pumnii. Totodata , ei au repetat ultimele cuvinte ale lui George Floyd : ,, Nu pot respira ’’ si au scandat ,, Fara pace , fara dreptate ! ’’. La fel au facut si protestatarii din Roma, care au pastrat momentul de reculegere timp de 9 minute , simbolizand timpul in care Floyd a fost sufocat de polistul american.

Vezi si : Tweet de campanie al lui Donald Trump sters de Twitter

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.