Minivacanta de Rusalii a umplut litoralul

0
25

Peste 15.000 de romani si-au petrecut minivacanta de Rusalii pe litoral , conform datelor centralizate. Majoritatea turistilor au optat pentru un sejur de 3 zile , insa majoritatea care au profitat de ofertele last minute au beneficiat de oferte doar pentru 2 zile.

In statiunile de la Marea Neagra sunt deschise aproximativ 100 de hoteluri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut , cand au fost deschise 380.

,,Estimam ca, in medie, gradul de ocupare in hotelurile deschise e de 40-50%, dar sunt si unitati de cazare care sunt ocupate la capacitate.’’ , a declarat directorul general al agentiei Litoralulromanesc.ro , Ionut Nedea.

Minivacanta de Rusalii a adus pe litoral turisti in procent de 46% din Bucuresti, 7,4% din Brasov, 5,8% din Prahova, 5,6% din Iasi, 5,2% din Arges, 4,5% din Galati, 3,5% din Cluj si 3,4% din Craiova.

Comparativ cu inceputul lunii ianuarie, cand au inceput sa se faca rezervarile pentru minivacanta de Rusalii , de cand s-au ridicat restrictiile numarul rezervarilor a crescut semnificativ.

Un studiu realizat estima ca numarul turistilor care vor ajunge pe litoral de Rusalii va fi cuprins intre 10.000 – 12.000 , insa in ultimele zile s-a depasit numarul de 15.000 de persoane.

Vezi si : Tarom introduce noi curse din iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.