In Romania se vand masti aflate pe lista produselor periculoase

0
90
Periculoase

Mii de masti aflate pe lista produselor periculoase se vand in fiecare zi in Romania. Paul Anghel, directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a anuntat ca o cantitate mare de particule poate trece prin ele, sporind riscul de infectie. Acestea nu au capacitatea necesara de a filtra aerul.

Eduardt Cozminschi, presedinte ANPC , a declarat ca in Romania sunt 32 de tipuri de masti care nu au trecut testele europene privind calitatea. Intr-o interventie la Digi24 , Cozminschi a spus ca aceste pot fi periculoase pentru sanatate,  producand efecte secundare , precum alergiile.

,,Am gasit si noi aceste tipuri de masti. Sunt 32 de tipuri de masti, cu valoare de sute de mii de lei. Sunt sute de mii de bucati. Nu numai ca nu protejeaza, dar pot aparea si efecte secundare, cum sunt alergiile.’’ , a declarat el.

Presedintele ANPC a tinut sa specifice ca o foarte mare parte din SRL-uri s-a apucat de producerea mastilor de protectie dar ele nu asigura niciun fel de protectie. Amenda pentru comercializarea acestor masti s-ar putea ridica la 10.000 de lei. De asemenea, toate mastile gasite neconforme au fost retrase de pe piata temporar sau definitiv.

Vezi si : Orban amendat in urma publicarii unei fotografii in care apare alaturi de mai multi ministri

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.