Laureatii Nobel solicita voluntarilor sa intre in contact cu noul coronavirus!

0
104
contact cu noul coronavirus

Laureatii Nobel solicita voluntarilor sa intre in contact cu noul coronavirus! Este un pas important in dezvoltarea unui vaccin eficient impotriva SARS-CoV 2. Mai multi voluntari au acceptat sa fie injectati cu vaccinurile aflate in faza de testare. Oamenii de stiinta au solicitat expunerea acestora la noul coronavirus.

Laureatii Nobel au transmis sefului Institutului National de Sanatate din SUA ca aceste “teste preliminare” ar putea fi un pas important in grabirea procesului de dezvoltare a vaccinului impotriva coronavirus.

Directorul programului de dezvoltare a vaccinului Covid-19 din cadrul Universitatii Oxford este de parere ca aceste studii ar trebui sa fie “fezabile si informative“.

In acest moment, la nivel global, exista 23 de vaccinuri aflate in faza de testare. Pentru a demonstra eficacitatea acestora, este nevoie de un numar mare de voluntari vaccinati care sa intre in contact cu noul coronavirus. Daca subiectii sunt imuni in fata bolii, atunci vaccinul este eficient si functional.

Timpul alocat studiilor se poate prelungi chiar si pana anul viitor. Este nevoie de multe teste de laborator si de un numar mare de voluntari pentru a demonstra eficienta unui singur vaccin.

Voluntarii care se vor expune in fata noului coronavirus trebuie sa fie tineri si sanatosi. In cazul in care se infecteaza, riscurile trebuie sa fie cat mai mici. Chiar daca procesul de dezvoltare a vaccinului Covid-19 este riscant, rezultatul ar putea aduce beneficii uriase in societate.

In Marea Britanie 15 laureati Nobel au semnat o scrisoare in care isi sustin punctul de vedere referitori la studiile umane.

Daca aceste teste preliminare pot accelera in mod sigur si eficient procesul de dezvoltare a vaccinului, atunci exista o prezumtie formidabila in favoarea utilizarii lor, ceea ce ar necesita o justificare etica foarte convingatoare de depasit”.

Adrian Hill, directorul Institutului Jenner de la Universitatea Oxford sustine ca aceste studii pot incepe in urmatoarele luni.

Dr. Francais Collins, directorul NIH a declarat ca aceste studii riscante sunt discutabile. Nu se stie daca va fi acceptat planul de desfasurare a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.