LIVE 29 aprilie: Asteroid cu diametrul de 2km se apropie de Pamant

0
223
asteroid cu diametrul de 2km

Asteroid cu diametrul de 2km se apropie de Pamant! Astazi, asteroidul numit 1998 OR2 se va apropia de Pamant la o distanta de aproximativ 6 milioane de km. Este incadrat ca “obiect potential periculos”. Orice asteroid care se apropie de Pamant la o distanta mai mica de 8 milioane de km este denumit PHO.

Asteroidul este suficient de mare pentru a putea fi urmarit, chiar si cu ajutorul echipamentelor neprofesionale ale amatorilor de astronomie.

21:30 29 aprilie 2020 : Asteroidul poate fi urmarit LIVE. Astronomul Gianluca Masi pune la dispozitie prin intermediul  Virtual Telescope Project (VTP) un videoclip live care poate fi urmarit incepand cu ora 21:30, ora Romaniei.

Urmareste LIVE traiectoria Asteroidului 1998 OR2

Gianluca Masi : “Asteroidul potential periculos (52768) 1998 OR2 are un diametru estimat in intervalul 1.8-4.1 km“.

Asteroidul 1998 OR2 nu prezinta un pericol imediat pentru planeta Pamant. Insa, exista calcule care spun ca in anul 2079 asteroidul va trece la o distanta de 3.5 ori mai mica decat cea din prezent fata de Pamant.

Asteroidul se deplaseaza cu o viteza de aproximativ 19.500 mile pe ora. Chiar daca sansele ca acesta sa loveasca pamantul sunt extrem de mici, un posibil impact ar insemna un adevarat dezastru.

Asteroid cu diametrul de 2km se apropie de Pamant

Conform CNOEOS-NASA, centru care se ocupa cu studiul obiectelor aproape de Pamant, distanta dintre Pamant si Asteroidul 1998 OR2 este de 16 ori distanta dintre Pamant si Luna. Chiar daca aceasta pare a fi enorma, in termeni astronomici, asteroidul este foarte aproape de planeta noastra.

Specialistii ne asigura ca nu exista sansa unui impact intre Asteroidul 1998 OR2 si Pamant in urmatorii 200 de ani. Probabilitatea de a aparea o schimbare de traiectorie a acestuia este foarte mica.

NASA asigura ca asteroidul va traversa in dreptul Pamantului astazi, 29 aprilie, fara a exista posibilitatea unui incident neprevazut.

Pana in anul 2079, specialistii ne asigura ca traiectoria asteroidului nu se va mai apropia de cea a Pamantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.