Majorarea alocatiilor pentru copii cu 10-20%

0
263
majorarea alocatiilor pentru copii

Saptamana aceasta, Executivul va mari indemnizatiile pentru copiii minori in timpul sedintei de Guvern. Unele surse spun ca va avea loc majorarea alocatiilor pentru copii cu aproximativ 10-20%.

Prognozele economice joaca un rol important in procesul de marire a alocatiilor pentru minori. Premierul Ludovic Orban a declarat ca Executivul va lua o decizie privind ritmul si procesul de majorare a indemnizatiilor in functie de evolutia economica.

Majorarea alocatiilor pentru copii cu aproximativ 10-20%

Desi acesta a refuzat sa inainteze un procent, potrivit informatorilor, alocatiile se pot mari cu aproximativ 10-20%.

Ludovic Orban: „Cand vom lua o decizie o vom face publica. La ora actuala suntem in evaluarea posibilitatilor efective de a sustine o crestere a alocatiilor. Ce pot sa spun sigur e ca vom create alocatiile. Ne-am gandit la un mecanism de crestere a alocatiilor care sa permita o crestere in mai multe etape, dar procentul si ritmul de crestere a alocatiilor depinde de prognozele pe care le facem”.

In functie de buget, s-a luat in calcul si o crestere progresiva anuala a alocatiilor pentru copii. In aproximativ 2-5 ani, se poate ajunge la dublarea acestora.

Ministrul muncii Violeta Alexandru a anuntat saptamana trecuta propunerea sa in legatura cu majorarea alocatiilor pentru copii. Aceasta sustine ca promisiunile conform carora alocatiile se vor dubla sunt iresponsabile, avand in vedere bugetul si economia tarii.

A dubla peste noapte fara sa spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabila. Premierul mi-a cerut sa fiu pregatita in acest sens. PNL in acesti ani a generat o crestere a alocatiei tocmai pentru ca stim ca nu este mult. Da. Vor creste alocatiile. Sunt pregatita pentru saptamana viitoare sa intru in Guvern cu o crestere in privinta alocatiilor, dar o vom face cu siguranta cat sa fie sustenabila in buget” a declarat Ministrul Muncii, Violeta Alexandru. 

Ludovic Orban sustine faptul ca in anul 2019, prin intermediul Legii Bugetului, alocatiile au fost dublate, moment in care nu erau prevazute surse de bani. Acesta a declarat ca economia nu le permite sa dubleze alocatiile pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.