Masca obligatorie in spatiile deschise?

0
286
masca obligatorie in spatiile deschise

Premierul Ludovic Orban a declarat ca exista mai multe masuri luate in calcul pentru evitarea transmiteri virusului. Una dintre acestea este masca obligatorie in spatiile deschise aglomerate.

Chiar daca este vorba de spatii deschise, purtarea mastii de protectie ar putea deveni obligatorie. Aceasta masura poate ajuta in lupta impotriva SARS-CoV-2.

Masca obligatorie in spatiile deschise?

Desi pare a fi o masura extrema, aceasta ar putea schimba situatia actuala. Astazi au fost confirmate 1.104 cazuri noi. Pana la ora actuala, s-au depistat 45.902 cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care 2.206 decese si 25.794 vindecari.

Din acest motiv, noi masuri sunt discutate pentru a reduce nivelul de risc. Aglomeratia de pe litoral este o mare problema in acest moment.

“Am avut discutii cu mai multi prefecti, mai multi reprezentanti din comitetele judetene pentru situatii de urgenta care ne-au spus ca sunt locuri chiar si în aer liber, de exemplu o piata sau o faleza, unde, din cauza aglomeratiei, exista risc de raspandire si discutam si posibilitatea de a impune purtarea mastii in astfel de spatii foarte aglomerate” a declarat premierul Ludovic Orban.

Strictetea si punctualitatea sunt importante in acest moment in Romania. Cazurile confirmate sunt intr-o continua crestere. Regulile impuse trebuie respectate pentru a depasi aceste momente dificile. Chiar si o masura extrema, precum purtarea mastii de protectie in spatii deschise, va fi de folos in lupta impotriva SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.