Marc Lipsitch, un epidemiolog de la Universitatea Harvard, crede ca virusul Covid-19 nu va putea fi continut si va infecta pana la 70% din umanitate

0
387
Marc Lipsitch, un epidemiolog de la Universitatea Harvard, crede ca virusul Covid-19 nu va putea fi continut si va infecta pana la 70% din umanitate
HSPH Epidemiology Prof. Mark Lipsitch comments on the coming flu season as students come back to campus. There is a new flu strain in China as well as MERS, a SARS-like virus found in the Middle East. Jon Chase/Harvard Staff Photographer

Marc Lipsitch, epidemiologul de la Universitatea Harvard, prezice ca coronavirusul “nu va fi in cele din urma continut” si, in termen de un an, va infecta undeva intre 40 si 70 la suta din umanitate, relateaza The Atlantic. Dar nu fiti prea alarmati.

Marc Lipsitch clarifica ca multi dintre acesti oameni nu vor prezenta simptome grave, ceea ce este deja cazul multor persoane care au fost testate pozitiv pentru virus.

Tocmai de aceea, el nu crede ca virusul poate fi oprit. Virusii precum SARS, MERS si gripa aviara au fost in cele din urma continute, deoarece erau mai intense si aveau o rata de fatalitate mai mare. Cu alte cuvinte, daca ati fost infectat de virusul care a cauzat SARS, probabil ca nu ati fost afara. Dar, deoarece coronavirusul actual, cunoscut sub numele de COVID-19, poate fi asimptomatic, sau cel putin foarte usor, exista sanse mai mari ca oamenii sa isi continuie traiul in mod normal.

 

Partea proasta este insa ca devine mai greu de urmarit si de prevenit. In acest sens, este similar cu gripa, care poate fi, de asemenea, mortala, dar de multe ori trece fara ca persoana infectata sa caute ingrijiri medicale.

 

The Atlantic relateaza ca Marc Lipsitch nu este singur in predictia sa. Exista un consens in crestere ca, in cele din urma, focarul se va transforma intr-o noua boala sezoniera, care, conform The Atlantic, ar putea transforma intr-o zi „sezonul raceala si gripa” in „sezonul raceala si gripa si COVID-19”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.