Sute de delfini morti au fost gasiti pe coasta atlantica a Frantei

0
118
Sute de delfini morti au fost gasiti pe coasta atlantica a Frantei

Sute de delfini morti au fost gasiti pe coasta atlantica a Frantei, fiind asteptat sa apara mai multi in zilele urmatoare, potrivit unui grup francez de monitorizare a mamiferelor marine.

 

Aproximativ 670 de animale moarte au fost gasite pe plaje de la mijlocul lunii februarie, potrivit grupului de conservare Pelagis. Printre morti au fost sute de specii de cetacee protejate, inclusiv balene.

 

Activistii pentru protectia animalelor au spus ca plasele de pescuit au fost responsabile pentru moartea lor.

 

“Nivelul de decesuri accidentale nu este acceptabil. Acest lucru poate duce la stingerea populatiilor locale ale speciilor”, a declarat comisarul pentru pescuit al Uniunii Europene, Virginijus Sinkevicius, adaugand ca cifrele sunt “inacceptabile”.

 

Intr-o declaratie, comisarul a amintit de sutele de delfini morti gasiti in 2019 pe plajele din Golful Biscaya in largul coastei din sud-vestul Frantei si a spus ca decesele delfinilor au fost „probabil” legate de plase de pescuit.

 

Pelagis a declarat miercuri ca numarul total de animale moarte este probabil mult mai mare, deoarece multe nu apar pe plaje si in schimb se scufunda pe fundul oceanului. Multe dintre animale au parut, de asemenea, ca au suferit rani cauzate de echipamentele de pescuit.

 

Sea Sheperd, o organizatie canadiana non-profit pentru conservarea marina, a anuntat intr-o declaratie ca asociatiile de pescuit au o „atitudine scandaloasa” care afecteaza industria pescuitului.

 

Zonele cele mai afectate sunt coastele golfului Biscaya, in special regiunile nord-vestice ale Bretaniei si Vendee, a declarat omul de stiinta al Universitatii La Rochelle, Matthieu Authier, care lucreaza si pentru Pelagis.

 

Numai anul trecut, peste 11.000 de delfini morti au fost gasiti pe coasta Frantei.

 

In ianuarie, guvernul francez a adoptat un plan de protectie a delfinilor, precizand ca utilizarea asa-numitelor „pingere” (dispozitive care emit semnale acustice) trebuie sa fie obligatorii pentru navele de pescuit in timpul iernii.

 

Presedintele comitetului pentru pescuit din Bretania, Olivier le Nezet, a denuntat activistii pentru protectia animalelor la televiziunea franceza pentru ca ar fi filmat pescari in timpul orelor de munca noaptea. Nezet numise actul o forma de „hartuire”.

 

Sinkevicius le-a scris ministrilor pescuitului si mediului din cele 22 de state membre, „indemnandu-i sa lucreze impreuna pentru a gasi o solutie la aceasta situatie”.

 

El a solicitat, de asemenea, Consiliului International pentru Explorarea Marii (ICES), organismul stiintific care monitorizeaza ecosistemele din Atlanticul de Nord si nivelul stocurilor de peste, pentru „o actualizare urgenta a sfaturilor lor stiintifice”.

 

Problema, de asemenea, de mare preocupare in Marea Celtica si in Marea Baltica, va fi, de asemenea, pusa pe agenda viitoarelor consilii ale ministrilor UE pentru pescuit si mediu, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.