Un leu de munte care a atacat o fetita de 6 ani a fost prins si eutanasiat

0
140
Un leu de munte care a atacat o fetita de 6 ani a fost prins si eutanasiat

Un leu de munte despre care autoritatile cred ca a atacat duminica o fetita de 6 ani din nordul Californiei a fost capturat si eutanasiat, a declarat joi departamentul de stat pentru pesti si animale salbatice.

 

Fetita de 6 ani a supravietuit atacului din Rancho San Antonio County Park si Open Space Preserve din Santa Clara County, care se afla in zona San Francisco Bay.

 

Oficialii cautau leul de munte, iar miercuri dupa-amiaza au gasit o femela intr-un copac si l-au sedat pentru a obtine o mostra de ADN, a precizat Departamentul de Peste si Animale Salbatice din California.

 

Mostra s-a dovedit a fi pozitiva si animalul a fost „eutanasiat de personalul CDFW in scopuri de siguranta publica”, se arata in declaratie.

 

S-a spus ca fetita de sase ani se recupereaza de la cele descrise drept leziuni minore.

 

Fata se plimba pe o poteca la o distanta de aproximativ doi km de zona principala a parcului cu alti copii, parintii ei si alti adulti duminica dimineata, cand a avut loc atacul, a declarat rangerul Brad Pennington luni.

 

Unul dintre adulti a impins leul de munte de pe fata, a spus Pennington la vremea respectiva.

 

Leul de munte despre care se crede ca a fost implicat in atac si care a fost eutanasiat a fost descris ca fiind femela cu varsta cuprinsa intre doi si patru ani si aproximativ 60 de kilograme.

 

Incidentul a fost cel de-al doilea atac de leu de munte din California in acest an si ambele nu au fost fatale, a declarat departamentul de pesti si animale salbatice. Atacul anterior a avut loc in ianuarie, in Orange County, California.

 

Departamentul estimeaza ca exista in jur de 4.000 pana la 6.000 de lei de munte in California, care are o populatie de aproximativ 40 de milioane de oameni, iar din 1986 au existat doar 17 atacuri verificate.

 

“Probabilitatea de a fi atacat de un leu de munte ramane foarte scazuta”, a spus departamentul. Ultimul atac fatal de leu de munte a fost in 2004.

 

CDFW este implicat activ in conservarea leilor de munte in tot statul. Cu toate acestea, siguranta publica este o prioritate”, a declarat purtatorul de cuvant al departamentului, Jordan Traverso.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.