Monica Anisie. Invatamantul online este o optiune! Care sunt conditiile?

0
278
Monica Anisie Invatamantul online

In cazul in care considera ca mersul la scoala reprezinta un risc pentru familie sau pentru copii, parintii pot opta pentru invatamantul online. Medicul de familie va fi implicat in luarea acestei decizii.

Invatamantul online este o optiune! Care sunt conditiile?

“Acum, parintele la fel trebuie sa faca – sa evalueze starea de sanatate din familie si daca exista vreun risc, si daca medicul de familie considera ca nu trebuie copilul sa fie supus riscului sau familia, atunci putem apela si la situatia in care sa invete copilul online”, a declarat Monica Anisie.

In ceea ce priveste revenirea elevilor la scoala, parintii vor semna o declaratie pe proprie raspundere ca sunt de acord cu prezenta acestora la ore. Monica Anisie a precizat ca si partintii trebuie sa isi asume aceasta responsabilitate, alaturi de scoala si de autoritatile locale.

”Aceasta declaratie pe care Ministerul Sanatatii a pus-o ca parte componenta a documentului respectiv este necesara pentru ca si parintele trebuie sa isi asume alaturi de scoala si de autoritatile locale aceasta revenire la cursuri”.

“Avand in vedere ca va fi supus parintele la o declaratie pe propria raspundere si acolo sunt mentionate si articole din Codul penal, cred ca ar trebui adaugata o sintagma ‘dupa cum cunosc’ sau ceva care sa asigure si parintele ca exista posibilitatea sa greseasca. Nu putem sa spunem ca din start este parintele de rea credinta si aduce copilul bolnav la scoala”.

Noul an scolar incepe cu ore mai putine!

Cel putin pentru clasa pregatitoare, noul an scolar va incepe prin reducerea orelor.

”Aseara a fost aprobata in sedinta de Guvern o Ordonanta de Urgenta prin care am prorogat aplicarea numarului de ore la clasa pentru toate clasele si vom incepe acest an scolar cu clasa pregatitoare. Deci incepand cu clasa pregatitoare vom reduce numarul de ore la clasa. Si vom prezenta noile planuri cadru pentru invatamantul primar. In curand, specialistii din cadrul Ministerului Educatiei vor prezenta aceste noi planuri cadru in dezbatere publica”, a declarat Monica Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.