Mormântul pierdut al Cleopatrei și tunelul care ne poate duce acolo.

0
50
regina Cleopatra
Girl dressed as Cleopatra on black background

Descoperirea recentă a unui tunel de către Kathleen Martinez ne-ar putea duce spre mormântul pierdut al Cleopatrei!

Știm despre Cleopatra ca a fost ultima regina a Egiptului și una dintre cele mai controversate, ce nu știm însă este unde este îngropată și ce secrete zac în mormântul acesteia. Deși s-au condus mai multe căutări pe parcursul mai multor ani se pare că în sfârșit suntem pe cale sa deslușim misterul.

Kathleen Martinez, arheolog la Universitatea Santo Domingo este în căutarea mormântului pierdut al Cleopatrei de aproape 20 da ani. Martinez și echipa ei au descoperit un tunel de 1.305 metri, aflat la 13 metri sub pământ.

” Săpăturile au scos la iveală un imens centru religios cu trei sanctuare. Un lac sacru și peste 1.500 de obiecte, busturi, statui și o colecție imensă de monede cu portretele Cleopatrei, Alexandru cel Mare și Ptolemies ” declara Martinez pentru cei de la CNN .

Cea mai importantă descoperire este complexitatea tunelelor care duc către Marea Mediterană și către alte structuri inundate. Explorarea acestor structuri aflate sub apă vor fi următorul ei pas spre căutarea și descoperirea mormântului pierdut al Cleopatrei.

“Perseverența mea nu poate fi confundată cu obsesia. O admir pe Cleopatra ca pe un caracter istoric. A fost o victimă a propagandei romane care țintea spre distorsionarea imagii ei ” declara Martinez. Ea o admira pe Cleopatra ca pe un student, filozof, mama și lingvist.

Conform credinței populare, când soțul ei, generalul Roman Mark Antony, a murit în brațele ei, la putin timp după, Cleopatra a lăsând o viperă sa o muște pentru a se sinucide. Momentul a fost imortalizat în artă și literatură. Totuși, după mai bine de doua milenii încă știm foarte puțin despre locul unde sunt îngropate rămășițele acesteia.

Mormântul se află în Templul lui Osiris.

O serie de indicii au făcut-o pe Martinez sa creadă ca mormântul pierdut se poate afla în Templu lui Osiris, în ruinele orașului Taposiris Magna, pe coasta de Nord a Egiptului, unde Nilul se întâlnește cu Marea Mediterană.

După spusele lui Martines. Cleopatra era considerată reîncarnarea umană a zeiței Isis, iar Antony era cea a zeului Osiris, soțul zeiței Isis.

Martinez crede ca este posibil pentru Cleopatra să fi ales să-și îngroape soțul acolo din cauza acestui mit.

În 2004 Martinez s-a dus cu această teorie la ministrul Egiptean al afacerilor cu antichități Cererea ei fiind aprobată după un an.

După un an de căutări, Martinez crede ca este din ce în ce mai aproape de descoperirea mormântului pierdut.

Călătoria continuă!

Martinez afirma ca acum este începutul unei noi călătorii – săpăturile subacvatice.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Turism, linia de coastă a Egiptului se confruntă cu o mulțime de cutremure. Cauzând diferitor părți din Taposiris Magna să cedeze și să se scufunde.

Aceste este următorul punct de căutare al lui Martinez și a echipei ei. Afirmând ca încă este prea devreme pentru a știi unde duc aceste tunele.

Dacă tunelele duc spre mormântul pierdut al Cleopatrei “o sa fie cea mai importanta descoperire a secolului” afirma ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.