Prima statuie a Reginei Elisabeta II după Moartea sa!

0
47
prima statuie cu Regina Elisabeta

Născută pe 21 Aprilie 1926. Elisabeta a II-a a fost regina Marii Britanii și Irlandei de Nord. Din 1952 până la decesul acesteia din data de 8 Septembrie 2022. Astfel la doar câteva luni după regretatul incident iși face apariția prima statuie comemorativă a Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles a descoperit prima statuie cu Regina Elisabeta a II-a  după moartea acesteia în luna Septembrie.

Evenimentul a avut loc Miercuri, în fața Catedralei York. Cea mai mare catedrală gotica din Marea Britanie și este un omagiu serviciilor și devotamentului Reginei Elisabeta a II-a.

Inițial statuia a fost planificată acum 5 ani pentru a sărbători jubileul de platină al Reginei. În urma ultimelor evenimente, semnificația statuiei s-a schimbat devenind un omagiu adus regretatei Regine.

” Acum, așa cum am asistat, cu mare tristețe, la trecerea domniei, este dezvăluită în memoria ei, ca un tribut adus unei vieți extraordinare de slujire și devotament  ” a spus Regele Charles în timp ce ținea o umbrela neagra conform CNN.

“Regretata Regina a fost mereu vigilentă față de bunăstarea poporului ei. Acum va veghea asupra a ceea ce va deveni Piața Reginei Elisabeth pentru secolele următoare.  ” a mai adăugat aceste înainte de a trage copertina ce acoperea statuia care are vedere la noua Piața publică din York. Deasupra uneia dintre intrările catedralei.

Arhiepiscopul din York, Stephen Cottrell a descris aceasta ocazie ca fiind un moment plin de emoție onorând viață lunga și serviciile Reginei Elisabeta a II-a față de poporul și națiunea ei.

Regina a murit la vârsta de 96 de ani, pe data de 8 Septembrie, la câteva luni după celebrarea celor ’70 de ani de domnie.

Statuia comemorativă are puțin peste 6 metrii jumătate și cântărește în jur de 1.800 de kg. Aceasta o întruchipează pe Regină purtând roba și coroana tatălui sau, George IV si ținând  în mână sceptrul și globul ca simbol al rolului sau de conducător al bisericii și al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.