Dezastrul din Itaewon : Un polițist pus sub cercetare a fost găsit mort.

0
85
Dezastru Itaewon

Un polițist din Coreea de Sud pus sub cercetare după dezastrul din Itaewon, Seoul a fost găsit mort în propria casa. Autoritățile suspectează că acesta s-a sinucis.

Bărbatul în vârsta de 55 de ani, identificat ca fiind inspectorul Jeong, lucra împreună cu poliția locală și făcea parte din departamentul de logică al poliției.

Acesta era suspect în investigația condusă de poliție ca răspuns în urma accidentului din Itaewon. Accident care a dus la decesul a 156 de persoane tinere (aflate în jurul vârstei de 20 de ani) și a 195 de răniți.

Organul de poliția a fost suspendat Miercuri după ce ar fii acoperit eșecurile poliției.

Jeong a fost acuzat ca ar fii ordonat subalternilor săi să șteargă un raport scris înaintea evenimentului de Halloween. Raportul alerta posibilitatea de a avea loc un eveniment periculos.

Un raport al știrilor locale susține ca polițistul a fost găsit de către un membru al familiei vineri la ora 12:45 în propria locuință. Poliția cercetează cauza decesului.

Majoritatea celor decedați în noaptea de 29 Octombrie se adunaseră să celebreze Halloween-ul pentru prima dată după ridicarea restricțiilor Covid-19 în Itaewon, un cartier popular pentru viață de noapte.

Statisticile afirmă că mai mult de 100.000 de persoane s-au aflat în acea zonă la momentul respectiv.

Conform BBC, primul apel de urgență din Itaewon a fost la ora 18:34, cu câteva ore înaintea dezastrului.

Autoritățile susțin ca în acea noapte s-au aflat 137 de polițist în zona Itaewon.Dar au fost depășiți numeric de mulțimea adunată în zonă.

Întregul departament de poliție împreună cu pompierii se află sub cercetare în acest moment pentru eșecul de a preveni dezastrul din Itaewon.

Părinții și apropiații victimelor dau vina pe autorități. Ei susțin că autoritățile nu au luat toate măsurile necesare pentru a preveni incidentul mortal din Itaewon.

Coreea de Sud este în doliu și multi tineri se simt dezamăgiți de autorități.

“La început am fost trist. Acum sunt furios. sunt aici pentru ca acest incident putea fii prevenit. Toți acei oameni avea vârsta apriată de a mea. ” declara Kang Hee-joo, un student în vârstă de 22 de ani.

Pe 5 Octombrie mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta în piața primăriei din Seoul.

“Deși guvernul are în mod clar responsabilitatea, caută făptașii în organizații irelevante… Incidentul a avut loc deoarece guvernul nu și-a îndeplinit rolul de baza.” declară un protestatat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.