Pentru prima data din Decembrie 2019, nu a fost raportat niciun caz nou de coronavirus in provincia Hubei, zona zero a focarului

0
95
hubei

Wuhan si provincia sa din jur, Hubei, nu au raportat cazuri noi de coronavirus astazi, potrivit presei chineze.

 

Este o schimbare remarcabila pentru orasul de unde a aparut coronavirusul, care tocmai de curand se lupta sa faca fata miilor de bolnavi care necesitau internare. Toate cele 34 de cazuri noi inregistrate cu o zi inainte au fost persoane din strainatate, au spus oficialii chinezi.

Cauza pentru optimism? Stirile de la Hubei ofera o stralucire de speranta si poate cateva lectii guvernelor despre ceea ce functioneaza. Principala pare a fi nevoia de a pune populatiile afectate in blocare stricta intr-un stadiu incipient.

 

Acest lucru s-a intamplat in Wuhan: este inca cazul in care doar cei cu permisiunea speciala pot calatori inauntru si in afara, iar oamenii sunt instruiti sa ramana in casele lor. Aceasta comanda va fi ridicata numai daca nu sunt raportate cazuri suplimentare timp de doua saptamani consecutive, potrivit Li Lanjuan, membru al Academiei Chineze de Inginerie.

Este inca posibil sa revina cazurile din Hubei atunci cand autoritatile vor relaxa blocajul.

O etapa sumbra: Epicentrul virusului este acum Italia, care a depasit numarul de decese cauzate de coronavirus din China – 3.250 – saptamana aceasta. Regiunea Lombardiei a fost de departe cea mai grav afectata regiune, cu sute de oameni care mor in fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.