Noul coronavirus se raspandeste si in SUA – 5 cazuri confirmate pana acum

0
92
Noul coronavirus se raspandeste si in SUA - 5 cazuri confirmate pana acum

Numarul de cazuri confirmate ale noului coronavirus in Statele Unite a crescut la cinci, au declarat duminica oficialii de la Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor.

 

Cei cinci pacienti – toti oameni care au calatorit recent in Wuhan, China – sunt izolati la spitale. Duminica au fost confirmate trei cazuri: unul in Maricopa, Arizona; unul in Los Angeles, California; si unul in Orange County, California.

 

Alte doua au fost raportate anterior: unul in Everett, Washington, si altul in Chicago. Toti pacientii vor fi evaluati de la caz la caz, inainte de a fi eliberati.

 

Intre timp, numarul cazurilor suspectate in Statele Unite a crescut rapid.

 

Pana in prezent, aproximativ 100 de esantioane din 26 de state au fost trimise la CDC pentru testare. Cinci s-au testat pozitive si 25 au fost negative; restul sunt in asteptare.

 

Duminica, dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului National pentru Imunizare si Boli Respiratorii CDC, a declarat ca medicii din toata tara au sunat „toata ziua si toata noaptea” despre potentialele cazuri de boala respiratorie, numite 2019-nCoV.

 

Toate testele pentru noul coronavirus in Statele Unite se fac la CDC, desi Messonnier a spus ca CDC lucreaza pentru a obtine un test rapid catre state cat mai curand posibil. CDC are criterii specifice pentru testarea noului coronavirus.

 

Pacientii suspectati trebuie sa aiba:

febra
tuse si / sau dificultati de respiratie
calatorie recenta la Wuhan, China
si / sau contact strans cu un caz confirmat sau suspectat de coronavirus

 

Dureaza aproximativ patru pana la sase ore pentru a diagnostica un caz odata ce un esantion ajunge la CDC.

 

„Ne mentinem un standard incredibil de ridicat de precizie in ceea ce priveste testarea de laborator”, a spus Messonnier duminica intr-un apel cu jurnalistii.

 

“Este intotdeauna echilibrul vitezei versus precizia. Si datorita sensibilitatii acestei probleme in acest moment, incercam cu adevarat sa ne asiguram ca vom exercita o precautie adecvata in ceea ce priveste dezvoltarea acestor diagnostice”, a spus ea.

 

Nu exista dovezi ca transmisia de la persoana la persoana a avut loc in Statele Unite.

 

Departamentul de Sanatate Publica al Judetului Los Angeles a declarat ca aparent nu exista nici o amenintare la adresa sanatatii publice, atentionand: „Oamenii nu ar trebui sa fie exclusi din activitatile bazate pe rasa lor, tara de origine sau calatoriile recente daca nu au simptome de boli respiratorii “.

 

Cazurile noului coronavirus din China au crescut pana la aproape 2.000 in ultimele zile. Cel putin 56 de persoane au murit. O serie de alte cazuri au fost confirmate in alte tari, inclusiv Australia, Franta, Japonia, Singapore si Thailanda.

 

Medicii monitorizeaza contactele stranse ale tuturor pacientilor timp de cel putin 14 zile pentru orice simptom. Cu toate acestea, oficialii de sanatate au spus ca oricine a avut contact ocazional cu pacientii infectati prezinta „un risc minim de a dezvolta infectie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.