Wuhan, orasul unde a inceput focarul de infectie din China, a fost plasat sub carantina

0
103
Wuhan, orasul unde a inceput focarul de infectie din China, a fost plasat sub carantina

Wuhan a fost pus sub carantina, deoarece focarul de coronavirus a ucis deja 17 persoane in China

 

Ce stim pana acum

Virusul: Cel putin 17 persoane sunt decedate in China si aproape 600 de persoane infectate confirmate, deoarece coronavirusul Wuhan continua sa se raspandeasca in Asia si in intreaga lume.

Wuhan sub caranatina: Orasul a 11 milioane de oameni, unde a inceput focarul, se afla in carantina partiala, in efortul de a opri raspandirea.

Precautii la nivel mondial: Tarile care includ SUA, Marea Britanie si Australia vor incepe verificarile de sanatate pe aeroporturi. Intre timp, Organizatia Mondiala a Sanatatii va decide astazi daca virusul reprezinta „o situatie de urgenta pentru sanatatea publica, de interes international”.

Wuhan, orasul de la care a izbucnit focarul, gazduieste peste 11 milioane de oameni – este la fel de mare sau mai mare decat Londra, cel mai mare oras ca populatie din Uniunea Europeana.

Este cel mai mare oras din toata China centrala – si, in mod surprinzator, este considerat capitala politica, economica si de transport a regiunii.

Situat in provincia Hubei, la confluenta raului Yangtze si cel mai mare afluent al sau, raul Han, orasul este adesea denumit „jiu sheng tong qu”, ceea ce inseamna ca este considerat principala cale a noua provincii.

Cu alte cuvinte, Wuhan este imens si dens populat, oamenii venind si plecand in fiecare zi – facand focarul si blocajul sa fie un cosmar pentru autoritati, in special inainte de Anul Nou Lunar in acest weekend.

Pentru pune lucrurile in perspectiva: carantina este ca si cum ai inchide tot transportul pentru un oras de peste trei ori mai mare decat Chicago, cu doua zile inainte de Craciun.

Mai multe despre Wuhan: Wuhan este un oras important de productie, cu un accent puternic pe automobile si echipamente medicale: Bosch si PSA si-au mutat recent sediul din China la Wuhan.

Orasul, care se intinde pe 8.494 de kilometri patrati, a jucat un rol major in planul guvernului de intinerire a regiunii centrale a natiunii de mai bine de un deceniu.

Insa importanta istorica a orasului poate fi urmarita mai mult de 3.000 de ani. Wuhan este listat de catre stat ca unul dintre celebrele orase istorice si de cultura si gazduieste ruinele orasului Panlong.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.