Numarul cazurilor de coronavirus este din nou in crestere, depasind 70.000 la nivel global

0
106
Numarul cazurilor de coronavirus este din nou in crestere, depasind 70.000 la nivel global

Numarul cazurilor de coronavirus raportate in provincia Hubei din China a crescut luni dupa doua zile de scaderi, autoritatile impunand noi restrictii dure la circulatie pentru a preveni raspandirea bolii care a ucis acum peste 1.700 de oameni.

 

Fara un sfarsit vizibil pentru focar, Japonia si Singapore pareau a fi la un pas de recesiune, cu date care au indicat luni posibile contractii in trimestrul curent.

 

In Cambodgia, sute de persoane care au debarcat dintr-o nava de croaziera care s-a oprit acolo saptamana trecuta asteptau cu nerabdare informatii despre momentul in care se puteau intoarce acasa, dupa ce un pasager a fost testat pozitiv pentru virus.

 

In Hubei, epicentrul focarului, oficialii din domeniul sanatatii au raportat 1.933 de cazuri noi si 100 de decese noi pe 16 februarie, cel mai mic numar zilnic de decese de la 11 februarie. Numarul de cazuri noi a crescut cu aproape 5% fata de ziua precedenta, dar numarul de decese a scazut de la 139.

 

Aproape 90% din noile cazuri s-au aflat in capitala provinciei Wuhan, un oras de 11 milioane de oameni, unde se crede ca virusul a avut originea pe o piata care comercializeaza ilegal animale salbatice la sfarsitul anului trecut.

 

In intreaga China continentala, oficialii au declarat ca numarul total de cazuri a crescut cu 2.048 la 70.548, cu 1.770 de decese.

 

Duminica, oficialii din domeniul sanatatii chineze au spus ca doua zile de caderi ale numarului de noi cazuri confirmate au aratat ca eforturile lor de a opri raspandirea virusului au dat roade, desi expertii internationali spun ca este prea devreme pentru a spune daca epidemia a atins apogeul. Dintre cele 70.000 de cazuri din China continentala, 10.844 de persoane au fost tratate si eliberate din spital.

 

In afara Chinei, au fost confirmate peste 500 de cazuri, in mare parte persoane care au calatorit din orase chineze, cu cinci morti.

 

Restrictiile au fost intarite duminica in Hubei, vehiculele, in afara de serviciile esentiale, fiind interzise de pe drumuri, iar companiilor le-a fost transmis sa ramana inchise pana la o notificare ulterioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.