OMV PETROM scumpeste pretul la carburant

0
36

Dupa criza de coronavirus , OMV Petrom scumpeste pretul la carburant. In mai , titeiul european s-a scumpit cu 38% , iar cel american cu 88%, ca urmare a prabusirii preturilor din aprilie. Pretul benzinei s-a majorat cu 3 bani/l in urma aprecierii record a petrolului.

OMV Petrom a confirmat pentru Profit.ro scumpirea si a declarat ca aceasta poate sa difere de la statie la statie.

,, Cererea de combustibili pe piata romaneasca, potrivit estimarilor, este in scadere cu aproximativ 20% in 2020 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, avand in vedere scaderea Jet cu mai mult de 35%, consumul de benzina redus cu 20% si motorina cu aproximativ 15%.’’, declara intr-un raport Federatia Patronala Petrol si Gaze ( FPPG ).

Spre exemplu , Bacau este unul dintre orasele care are cel mai mic pret la combustibil. La inceputul saptamanii pretul la benzina era de 4,13 bani/l , comparativ cu  pretul benzinei acum care este de 4,15 bani/l. Exista o foarte mare posibilitate sa asistam la majorari ale preturilor de combustibil in urmatoarea perioada , urmare a relansarii economiilor. De asemenea, si concurenta dintre statiile de alimentare din zonele aglomerate isi va spune cuvantul. Astfel , soferii autohtoni care au profitat de preturile scazute la combustibil din ultima perioada , si-au facut plinurile ,ceea ce va amana urmatoarele alimentari cu cateva saptamani.

Vezi si : Primul fotbalist din lume care devine miliardar in dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.