Orange sanctionata de ANCOM pentru incidentul de securitate din ianuarie

0
26
Incidentul de securitate

Incidentul de securitate din 14 ianuarie 2020, cand serviciile de voce si date nu au functionat in parametri normali, i-a adus companiei de telefonie Orange o amenda contraventionala in valoare de 500.000 de lei.

Lista tarilor pentru care nu se mai impune carantina sau izolarea

Incidentul de securitate a afectat un numar de 1.921.096 de conexiuni din care 769.725 de conexiuni de date mobile si 1.151.371 de conexiuni de voce mobila si SMS. Durata acestuia a fost de 405 de minute, incepand cu ora 16:54. Indisponibilitatea retelei la nivel logic a fost de 53,93 de minute, aceasta valoare depasind maximul admis prin licenta.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii a efectuat in prima jumatate a anului 2020 o serie de controale pe pietele telecom, posta si echipamente radio.

,,Avand in vedere perioada atipica pe care o traversam, in prima jumatate a acestui an, activitatea de monitorizare si control s-a concentrat indeosebi pe supravegherea pietei echipamentelor radio si a compatibilitatii electromagnetice, neconformitatea echipamentelor radio putand produce interferente prejudiciabile, si, implicit, care pot afecta buna functionare a serviciilor de comunicatii electronice. In acest sens, Autoritatea a efectuat 419 controale si a sanctionat neconformitatile constate cu amenzi in cuantum de peste 200.000 lei. ”, a declarat Cristin Popa, Directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.

ANCOM coopereaza permanent cu Directia Generala a Vamilor pentru a se asigura ca toate echipamentele care vor fi pusa in libera circulatie respecta normele in vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.