Cum se prepara pastele carbonara? Reteta autentica italiana

0
239
Paste carbonara

Regiunea laziala, centrul Romei, se pare a fi locul de nastere pentru pastele carbonara.  Aceasta este una dintre retetele a carei origine nu se cunoaste cu exactitate. Urmare a numelui ,,carbonara”, au circulat o serie de controverse conform carora reteta ar fi plecat de la carbonari , muncitorii care faceau carbuni de lemn in padurile din Apenini. Datorita ingredientelor putine si simple (paste, oua, costita, branza), putea fi preparata la locul de munca, fiind satioasa.

4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!

In cartea ,,Tasting Rome”, scrisa de Katie Parla, aceasta a spus ca majoritatea chefilor italieni au spus ca aceasta reteta este prezenta in bucataria italiana de la sfarsitul anilor 1950, inceputul anilor 1960. Reteta de paste carbonara era denumita ca ,,un trend prea modern si prea greu”.

O mica introducere a ingredientelor

Pastele : In majoritatea cazurilor se foloseste spaghetti, insa se mai folosesc si fettucini, tagliolini sau pennele.

Carnea : Reteta originala era cu slanina facuta din gusa de porc, numita guanciale, sau cu piept de porc, numit pancetta. In cazul in care nu gasesti niciunul dintre aceste ingrdiente,poti sa folosesti baconul sau slanina propriu-zisa.

paste carbonara

Branza : In cazul branzei, se folosesc doar doua feluri, fara exceptii : Pecorino Romano ori Parmigiano-Reggiano. De asemenea, pot fi folosite si impreuna.

Cum se prepara pastele carbonara?

Ingrediente

  • 400 gr paste
  • 200 gr costita afumata
  • 1 lingura de untura sau ulei
  • 2 oua
  • 50 gr branza Pecorino Romano ori Parmigiano-Reggiano rasa
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper proaspat rasnit.

Mod de preparare

Intr-o tigaie, pune la incins untura/uleiul, apoi adauga usturoiul taiat marunt si costita.

Intr-un castron, bate ouale impreuna cu branza si mai adauga sara daca consideri ca este necesara.

Dupa ce ai fiert pastele si le-ai lasat sa se scurga, adauga-le peste oua si branza si amesteca. La final adauga si costita, apoi pune totul la foc in tigaia pe care ai folosit-o la rumenitul costitei.

Amesteca cateva minute pana cand se formeaza un sos cremos.

Se serveste imediat, cu Pecorino ras de-asupra si piper proaspat rasnit.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.