Percheziții în București și alte patru județe.

0
43

Poliția anunță că va face percheziții în București și alte patru județe. Acțiunea se efectuează în urma unor achiziții fantomă în valoare de 10 milioane de lei. Poliția va efectua percheziții în București și în alte patru județe sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici achiziții fictive la societăți comerciale cu comportament neadecvat. Scopul lor a fost să influențeze negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat. Acțiunile lor s-au întins pe perioada anilor 2018-2022. Bănuiții se află acum sub cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.

Poliția va pune în executare 9 mandate de aducere și 15 mandate de percheziție domiciliară, la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domicilie unor persoane.

Conform IGPR, în această dimineață se vor pune în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domicilie unor persoane. Inspectoratul de Poliție Județean Prahova- Serviciul de Investigare al Criminalității Economice va acționa pe raza județelor Prahova, Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara. Se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile. IGPR va pune în aplicare și 9 mandate de aducere.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici administrați, achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.” anunță cei de la sediul IGPR.

Valoarea prejudiciului în cauză se ridică la suma de 10.089.756 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Sprijin oferit și din partea Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara.