Karl Nehammer, asigură Croația că va fi susținută de Austria

0
30
Karl Nehammer

În timpul vizitei oficiale în Croația, Karl Nehammer, cancelarul austriac, a asigurat Croația că va fi susținută de Austria pentru aderarea acesteia în spațiul Schengen. Acesta a mai afirmat ca Austria s-ar opune aderării României și Bulgariei. Motivul ar fii efortul minim al acestora de a opri migranții ilegali.

Austria susține Croația pentru aderarea în spațiul Schengen

În cadrul conferinței de presă de la Zagreb, Karl Nehammer a afirmat : “Croaţia şi-a îndeplinit angajamentele corect. Vom sprijini intrarea Croației în Schengen, dar vom fi foarte critici față de eforturile Bulgariei şi României.”

Motivul principal pentru această afirmație este ca din cei 100.000 de migranți ilegali care au intrat în Austria anul acesta, 75.000 nu au fost înregistrați în nicio țară UE prin care au trecut înainte să ajungă pe teritoriul Austriei.

Cancelarul consideră evident faptul ca Schengen nu funcționează și că trebuie luate măsuri. Argumentând că spațiul Schengen are send doar dacă frontierele externe sunt bine protejate. Pentru a nu avea probleme în interiorul spațiului Schengen.

România și Bulgaria au probleme în a-și apăra frontierele.

Karl Nehmer susține că:”Croația și-a îndeplinit toate obligațiile, întrucât vedem de unde vin migranții ilegali, iar România şi Bulgaria au probleme în a-și proteja frontierele”.

Afirmația este susținută de investigațiile eventuale de autoritățile austriece legate de migranții ilegali neînregistrați. Aceste investigații au arătat ca majoritatea acestor migranți au trecut prin România și Bulgaria. Țări care se află la frontiera externă a UE.

Croația intră în spațiul Schengen din data de 1 Ianuarie 2023

Premierul croat, Andrej Plenkovic a amintit în cadrul aceleiași conferințe de presă că începând cu data de 1 Ianuarie 2023, țara sa dorește să între în spațiul Schengen cu frontierele terestre. Urmând aeroporturile începând cu data 26 Martie 2023.

În data de 8-9 Decembrie 2022 este programat votul în vederea extinderii spațiului Schengen în cadrul Consiliului Justiției și Afacerilor Interne (JAI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.