Un preot pedofil a fost ucis de un tanar de 19 ani care fusese abuzat

0
129
Un preot pedofil a fost ucis de un tanar de 19 ani care fusese abuzat

Un barbat in varsta de 19 ani a fost arestat pentru uciderea unui presupus preot pedofil prin introducerea unui crucifix pe gat,lucru care a dus la sufocarea acestuia.

 

Alexandre V., care se presupune ca a fost abuzat de preot, l-a atacat pe preotul catolic Roger Matassoli, in varsta de 91 de ani, la casa sfintei figuri din Agnetz, Oise, nordul Frantei.

 

Matassoli fusese acuzat ca a abuzat sexual cel putin patru baieti, inclusiv pe Alexandre si tatal lui Alexandre, intre 1960 si 2000.

 

Preotul a trebuit sa fie mutat din eparhia de Clermont in 1967 in eparhia Saint-Andre-Farivillers, apoi a fost mutat la Agnetz, in urma acuzatiilor de pedofilie, relateaza Franceinfo. Si totusi, a ramas pe salariul bisericii pana in 2018.

 

Atacatorul, al carui nume complet nu a fost publicat, a fost arestat si acuzat de tortura, crima si rezistenta la arest.

 

Trupul preotului a fost gasit in casa sa cu semne de tortura pe 4 noiembrie.

 

Alexandre a fost prins de autoritati in timp ce incerca sa scape in masina preotului si a fost arestat in aceeasi zi.

 

Cu toate acestea, el a fost transferat la spital din cauza unor presupuse probleme psihiatrice si nu a fost acuzat oficial pana pe 26 decembrie.

 

Suspectul a incercat sa se omoare singur dupa ce a fost abuzat de preot, potrivit tatalui suspectului Stephane, care a sustinut, de asemenea, ca tatal sau s-a omorat cand a aflat cum fiul sau a fost abuzat de preot.

 

Vorbind despre impactul preotului asupra familiei sale in presa franceza, Stephane a spus ca preotul a „spulberat o familie intreaga”.

 

Politia investigheaza cazul pe motiv ca uciderea a fost un act de razbunare, relateaza presa franceza. Alexandre le-a mai spus anchetatorilor ca nu are nicio amintire despre evenimente.

 

Preotul este, de asemenea, presupus ca a abuzat de un barbat cand avea varsta cuprinsa intre sase si 15 ani in Saint-Andre-Farivillers, relateaza Franceinfo.

 

Sora victimei Colette, care a formulat acuzele, a declarat emisorului ca toata lumea din sat stia zvonurile, dar nimeni nu a luat nicio masura.

 

Ea a mai spus ca atunci cand o poza cu Matassoli dezbracata a fost gasita intr-o groapa de gunoi, aceasta a fost facuta sa dispara, dupa ce preotul a afirmat ca a fost facuta cand avea 18 ani si era in armata.

 

„Dar nu arata ca un baiat de 18 ani in aceasta fotografie”, a spus ea, inainte de a adauga ca baietii tineri erau invitati la casa preotului din sat in fiecare joi.

 

Preotul fusese inlaturat oficial din indatoririle bisericii in 2009 in urma primelor acuzatii de abuz, dar a fost pastrat in statul de plata inca zece ani, a dezvaluit episcopul din Beauvais, Jacques Benoit-Gonnin.

 

El a fost inlaturat numai dupa ce episcopul a tinut cont de marturia a cel putin doua presupuse victime si a sustinut ca a fost inca platit din cauza „erorilor ecleziastice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.