Sarbatorile in familie: Asteptari vs Realitate

0
165
Sarbatorile in familie: Asteptari vs Realitate

 

Sarbatorile de iarna reprezinta motivul perfect pentru a petrece timp alaturi de cei dragi. Spiritul Craciunului trezeste sentimente de bucurie, dorinta de a darui si ne aduce aminte de perioada copilariei.

Desi traditiile si obiceiurile ne aduc impreuna, asteptarile create nu conincid mereu cu realitatea. In aceasta perioada agitatia si atentia la detalii predomina iar noi uitam sa ne mai bucuram de ceea ce conteaza cu adevarat: prezenta celor dragi.

Impodobirea bradului

Impodobirea bradului si alegerea decoratiunilor creaza o atmosfera de sarbatoare. Desi aceste obiceiuri ne induc stari de fericire si ne reamintesc de perioada copilariei, rabdarea ne poate pune la incercare. Pe langa faptul ca atentia la detalii si dorinta de a amenaja totul conform noilor tendinte ocupa mult timp, costurile pot depasi cu usurinta bugetul alocat.

Masa de Craciun

Pregatirile pentru masa de sarbatori sunt obositoare iar rezultatul obtinut nu se ridica mereu la nivelul asteptarilor. De cele mai multe ori, timpul petrecut in bucatarie pentru prepararea gustarilor este exagerat, iar gospodinele uita sa se mai bucure de perioada mult asteptata.

Alegerea cadourilor

Alegerea cadourilor pentru cei dragi nu este intotdeauna usoara. Desi micile atentii ar trebui sa fie simbolice, oamenii isi doresc lucruri practice, folositoare, eventual valoroase. Cu toate astea, ar trebui sa invatam sa ne bucuram de gesturile marunte.

 

Efortul depus, cheltuielile si agitatia sunt principalele motive din cauza carora uitam sa ne bucuram de spiritul sarbatorilor de iarna.

Asteptarile din aceasta perioada pot fi satisfacute cu ajutorul unui program bine pus la punct. Timpul alocat fiecarei sarcini nu trebuie sa depaseasca limita impusa de la bun inceput. Bugetul initial trebuie respectat iar agitatia nu trebuie sa fie un obstacol.

Puterea de a trece peste oboseala si stresul acumulat provine din dorinta de a petrece timp valoros alaturi de cei dragi intr-o atmosfera cat mai placuta.  Sarbatorile in familie trebuie sa fie un prilej de bucurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.