Greta Thunberg a tinut un discurs emotionant despre schimbarile climatice si a acuzat liderii mondiali de nepasare

0
82
Greta Thunberg a tinut un discurs emotionant despre schimbarile climatice si a acuzat liderii mondiali de nepasare

Greta Thunberg este o activista de mediu, in varsta de 16 ani, din Suedia, si a avut un mesaj puternic pentru liderii mondiali la Summit-ul Natiunilor Unite pentru Actiuni Climatice din New York.

 

Discursul inflacarat si plin de pasiune a atins inimile tuturor si a sperat sa deschida ochii politicienilor care au ignorat prea multa vreme criza mediului. Cu toate acestea, un politician a facut observatii sarcastice, in schimb sa ofere sprijin impotriva schimbarilor climatice.

 

Aparent, presedintele Donald Trump a batjocorit-o pe Twitter pe tanara activista, dar aceasta avut raspunsul perfect.

 

Cu lacrimi in ochi, Thunberg i-a acuzat in mod direct pe liderii mondiali la Summit-ul Natiunilor Unite pentru Actiunea Climatica pentru distrugerea mediului si lasarea generatiilor viitoare pentru a curata mizeria. Thunberg i-a avertizat pe politicieni ca ei si colegii ei ii vor urmari sa vada daca vor face schimbari active pentru a lucra pentru un viitor mai bun. “Chiar aici, chiar acum este locul in care tragem linia. Lumea se trezeste. Si schimbarea se apropie, indiferent daca va place sau nu”, a spus Thunberg.

 

Presedintele Trump a dovedit exact cine este din nou, aparent amazandu-se pe seama tanarei activiste, in loc sa o laude pentru preocuparilor ei legitime. “Pare o tanara foarte fericita, care asteapta cu nerabdare un viitor luminos si minunat. Atat de placut sa vezi asta!” a scris presedintele intr-un tweet. Tweet-ul era menit clar sa batjocoreasca raspunsul emotional al activistilor si pledoaria cu ochi inlacrimati pentru un viitor mai bun.

 

Thunberg si-a actualizat bio-ul de pe Twitter pentru a reclama insulta sarcastica. Tanara de 16 ani a reusit deja mai mult in viata ei decat vor face majoritatea vreodata, in plus incearca activ sa faca lumea un loc mai bun. Adolescenta suedeza ar trebui sa fie mandra de ea insasi si nu va lasa comentarii nepoliticoase sa o doboare, indiferent de unde vin.

 

Thunberg si alti 15 tineri au depus oficial o plangere la Natiunile Unite impotriva celor cinci natiuni cu cel mai mare nivel de emisii de carbon.

 

“Astazi, la ora 11:30, eu si alti 15 copii din intreaga lume am depus o plangere legala impotriva a 5 natiuni cu privire la criza climatica prin Conventia ONU pentru Drepturile Copilului. Aceste 5 natiuni sunt cei mai mari emitenti care au ratificat conventia. “, a scris Greta Thunberg.

 

In esenta, plangerea copiilor este ca cinci tari, Germania, Franta, Brazilia, Argentina si Turcia, au incalcat drepturile omului pentru ca nu au luat masuri impotriva schimbarilor climatice.

 

Plangerea a fost depusa la scurt timp dupa summitul ONU pentru Actiunea Climatica, in care Thunberg si-a exprimat discursul emotionant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.