Se amana masurile de relaxare care urmau sa fie aplicate de la 1 iulie

0
15
1 iulie

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca se amana masurile de relaxare care urmau sa fie aplicate de la 1 iulie. Aceasta decizie se datoreaza cresterii numarului de cazuri noi cu COVID-19.

Volumul platilor cu cardul Visa creste cu 50%

Tataru a declarat ca instinctul de conservare nu mai exista ,,la o parte din concetateni”. Totodata le-a recomandat sa mearga in sectiile de Terapie Intensiva ,,sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani fara a avea comorbiditati”.

Grupul de suport tehnico-stiintific a hotarat amanarea noilor masuri de relaxare ce urmau sa intre in vigoare de la 1 iulie pentru a tine sub urmarire situatia si saptamana viitoare. Astfel, incepand de maine vor fi monitorizate cu strictete  evolutia cazurilor de terapie intensiva, evolutia deceselor, precum si respectarea normelor de precautie, reguli de igiena, distantarea fizica.

Masuri de relaxare ca urmau sa intre in vigoare de la 1 iulie:

  • inlocuirea notiunii de ,,triaj epidemiologic” cu ,,triaj” in privinta activitatilor desfasurate de institutiile si autoritatilor publice, operatorii economici si profesionistii, la intrarea in sediul acestora.
  • permiterea organizarii de cursuri de instruire si workshop-uri pentru adulti, precum si a celor organizate pentru implementarea proiectelor din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 persoane.
  • permiterea organizarii si desfasurarii antrenamentelor si cantonamentelor colective, in grupuri de maximum 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori.
  • instituirea sanctiunii complementare a suspendarii autorizatiei de functionare pentru organizatorii activitatilor si evenimentelor in care regulile de siguranta sanitara nu sunt respectate.

,,Este o recrudescenta a numarului de cazuri tocmai prin nerespectarea unor reguli si unor precautii. Inca nu am terminat acest prim val. Inca n-am ajuns la acea viata cvasi-normala de care vorbesc spre sfarsitul lunii iulie inceputul lunii august. Inca este primul val, dar noi putem transforma acest prim val intr-un val cu doua cocoase. Putem face o a doua cocoasa care poate fi mai violenta decat prima. In conditiile in care daca atunci actionam in instinct de conservare, acum parca acest instinct de conservare la o parte din concetatenii nostri nu mai exista.”, a declarat Nelu Tataru la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.