Secretul a fost dezvaluit! Afla cum sa prepari cei mai crocanti cartofi prajiti

0
134

Cartofii prajiti se numara printre cele mai populare preparate din lume. Majoritatea persoanelor ii adora si isi doresc sa afle care este cea mai buna reteta. Daca si tu gatesti des cartofi prajiti, atunci trebuie neaparat sa stii cum sa ii faci crocanti!

Care este secretul?

Recomandarea bucatarilor este sa alegi cartofi galbeni, deoarece sunt mai uscati si mai fainosi. Cartofii albi si rosii contin foarte multa apa, fapt care nu te va ajuta in incercarea ta de a-i face crocanti, asa ca mai bine ii folosesti pentru alte preparate.

Dupa ce ai achizitionat cartofii, umple un bol mare cu apa rece si adauga o lingurita de suc de lamaie. In acest bol, vei pune cartofii taiati. Probabil ca te intrebi care este rolul sucului de lamaie. Ei bine, asa cum stii deja cartofii isi schimba culoarea daca sunt expusi la aer prea mult timp, insa acidul din lamaie ii va mentine intr-o stare perfecta.

Dupa ce i-ai decojit si i-ai taiat, pune-i in bol, iar dupa cateva minute mai adauga o lingurita de suc de lamaie si cateva cuburi de gheata pentru a raci apa. Baga bolul in frigider si lasa-l acolo timp de 30 de minute. In acest mod, atunci cand ii vei praji, nu se vor rumeni prea tare pe margini.

Uleiul de arahide rafinat este cel mai indicat pentru a gati cartofii prajiti, insa daca nu il gasesti in magazine, poti folosi ulei de rapita.

Dupa ce vei scoate cartofii din frigider, trebuie sa ii pui intr-un prosop curat de bucatarie pentru a scurge surplusul de apa. Apoi, pune tigaia pe foc si incinge uleiul. Pentru a obtine cartofi crocanti, trebuie sa-i prajesti de doua ori.

Prima oara, prajeste-i la o temperatura mica timp de 6-8 minute pentru a se coace in interior, iar apoi scoate-i din tigaie cu ajutorul unei linguri si aseaza-i pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul. Poti sa-i bagi din nou in frigider si sa ii gatesti mai tarziu sau poti sa ii lasi la temperatura camerei timp de 15 minute.

Incinge iar uleiul din tigaie si prajeste-i la o temperatura mare timp de 2-3 minute pana cand se rumenesc si devin crocanti. Dupa ce sunt gata, scurge-i de ulei intr-un prosop de bucatarie si adauga sare dupa gust.

Daca tii la silueta ta, dar adori cartofii prajiti, aceasta reteta iti va fi de ajutor, deoarece cartofii crocanti contin mai putine calorii decat cei gatiti in alte moduri. Crusta care se formeaza la exterior impiedica imbibarea lor cu ulei, asa ca pot fi consumati si de persoanele care nu vor sa se ingrase, dar, bineinteles, in cantitati moderate.

Care sunt cele mai bune sosuri pentru cartofii prajiti?

  • Tzatziki – o pasta din iaurt, castraveti si usturoi.
  • Aioli – un sos preparat din lamaie si usturoi.
  • Sos de mustar cu miere.
  • Ketchup.
  • Sos blue cheese – pentru a prepara acest sos, ai nevoie de maioneza, smantana, branza cu mucegai, usturoi, zeama de lamaie si patrunjel.
  • Clasicul mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Sursa: thespruceeats.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.