Elevii vor primi tablete sau laptopuri pentru cursurile online

0
96
education, elementary school, learning and people concept - group of school kids with teacher sitting in classroom and raising hands

Monica Anisie , Ministrul Educatiei , a declarat ca exista posibilitate ca , din septembrie , elevii sa isi continue cursurile online.

,,Redeschiderea scolilor depinde de evolutia epidemiologica’’, a declarat Monica Anisie. Aceasta subliniaza ca nu s-a luat inca aceasta decizie , insa trebuie sa fie pregatiti in cazul in care elevii nu se vor putea intoarce la cursuri.

Elevii vor dispune de tablete sau laptopuri pana in septembrie

Ministerul isi propune ca pana in septembrie toti elevii care nu dispun de aceste dispozitive , sa primeasca de la minister. Totodata profesorii vor avea obligativitatea sa participe la cursuri de specializare pentru invatamantul online.

In ceea ce priveste examenul de bacalaureat , acesta se va da doar din materia de pe primul semestru. Proba scrisa va incepe pe 22 iunie, urmata de proba pentru competente. Salile de examen vor fi dezinfectate inainte si vor intra doar cate 10 elevi intr-o sala. In ziua examenului , acestia vor avea obligativitatea de purta masti si de a respecta regulile distantarii sociale.

Despre redeschiderea creselor pe timpul verii , Ministrul Educatiei a anuntat ca in continuare raman valabile prevederile Legii 19. Unul dintre parinti poate beneficia de zile libere in contextul suspendarii cursurilor sau inchiderii temporare a unitatilor de invatamant. Acestia vor fi platiti cu 75% din salariul net.

Citeste si : ,,Anunțuri importante pentru elevii din anii terminali! Când și cum se vor susține examenele naționale de anul acesta?’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.