Anunțuri importante pentru elevii din anii terminali! Când și cum se vor susține examenele naționale de anul acesta?

0
129

În urma anunțului făcut de președintele Klaus Iohannis astăzi, într-o conferință de presă, elevii au luat la cunoștință noile măsuri adoptate cu privire la redeschiderea școlilor. Grădinițele, școlile, liceele, precum și universitățile vor rămâne închise, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus între elevi, studenți și cadrele didactice. Președintele a menționat că reluarea activității școlare ar fi dus, cu siguranță, la apariția unui nou val de infectări. Acesta a oferit exemplul Franței, acolo unde redeschiderea școlilor a provocat numeroase infectări în rândul profesorilor și elevilor. Klaus Iohannis informează românii că măsurile nu vor putea fi relaxate sau încetinite, pentru că epidemia este departe de a se fi terminat.

Cum se va desfășura Examenul de Bacalaureat 2020?

Elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor putea reveni la școală începând cu data de 2 iunie, până pe 12 iunie, pentru a se putea pregăti pentru examenele naționale. Cu toate că orele se vor suspenda în continuare, până la începerea noului an școlar în septembrie, Ministrul Educației a anunțat că Examenul de Bacalaureat se va susține în condiții normale, începând la data deja stabilită, 22 iunie. Elevii clasei a XII-a vor susține, mai întâi, probele scrise iar ulterior probele de competențe. Aceasta este o noutate în modul de desfășurare a examenului.

Instituțiile de învățământ vor trebui să se asigure că măsurile de protecție sunt respectate cu mare strictețe. În acest sens, elevii vor fi nevoiți să păstreze distanța unii față de ceilalți și, de asemenea, să respecte un traseu bine stabilit pe coridoare. Școlile vor fi obligate să facă dezinfecții regulate și să verifice temperatura fiecărui elev, pentru ca aceștia să poată susține examenul de bacalaureat. Elevii care nu vor putea promova examenul, vor avea posibilitatea să-l susțină din nou în toamna anului acesta. În perioada următoare, vor fi comunicate toate detaliile cu privire la modul in care se va desfășura examenul.

Examenul de Bacalaureat se va desfășura conform noilor programe, aprobate prin ordinul de ministru nr. 4. 115/10.04.2020.  Iată aici câteva modele de subiecte pentru proba scrisă a examenului.

Când se va susține Evaluarea Națională 2020?

Ministrul Educației a stabilit ca prima probă a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a să înceapă în data de 15 iunie. Școlile vor fi obligate să asigure păstrarea distanței între elevi, să verifice temperatura fiecăruia și, de asemenea, să realizeze dezinfecția incintei. Examenul se va desfășura cu maxim 10 elevi în clasă, pentru respectarea distanțării dintre aceștia.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 22 iunie, până la ora 12:00, urmând ca în intervalul orar 14:00-20:00, elevii să poată depune contestații pentru reevaluarea lucrărilor. Pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale. Examenele naționale se vor susține conform programei publicate deja de către Ministerul Educației. Acestea nu vor conține materia celui de-al doilea semestru al acestui an școlar. Înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial se realizează pe baza mediei de admitere, calculată ca medie ponderată între media generala obținută la Evaluarea Națională, care contează în proporție de 80% și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, căreia îi revine restul de 20 de procente.

Scolile si Universitatile se vor redeschide in septembrie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.