Slujba de Inviere ar urma sa fie repetata pe 26 mai

0
55

Pe durata starii de alerta, slujba se organizeaza in exteriorul lacasurilor de cult , cu un numar nelimitat de persoane , cu conditia ca acestia sa poarte masca si sa respecte regulile de distantare.

Arhiepiscopia Tomisului a decis ca in noaptea de 26/27 mai sa ofere credinciosilor lumina Invierii , urmare a neparticiparii la slujba religioasa din cauza starii de urgenta.

,, Decizia Permanentei Arhiepiscopiei Tomisului comunicata astazi (miercuri – n.red.) este una luata in virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumata integral, dar exclusiv, de ierarh si de acest for bisericesc local.

Nutrim speranta ca hotararile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi implinite cu respectarea reglementarilor legale in vigoare.

In acelasi timp, reamintim ca slujba Invierii Domnului din acest an a fost oficiata in toate bisericile din Patriarhia Romana. In ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfanta a ajuns la foarte multi dintre credinciosii ortodocsi. Dumnezeu sa sporeasca aceasta lumina in sufletele noastre ale tuturor . ’’  , a anuntat conducerea Bisericii Ortodoxe Romane.

BOR transmite ca este o decizie proprie, luata de arhiepiscopie, in baza ,, principiului autonomiei eparhiale’’. Biserica ortodoxa a Greciei va organiza, la randul ei, noua Inviere in aceeasi zi cu Arhiepiscopia Tomisului.

Citeste si : Grecia deschide sezonul turistic din 15 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.