Musaca de cartofi cu carne tocata

0
19

Musacaua este prezenta in special in bucataria tarilor din Balcani si Orientul Indepartat. Cuvantul ,, musaca ’’ provine din limba araba si inseamna ,, servit rece ’’. Este formata din straturi de carne tocata care alterneaza cu felii de vanata prajita sau cartof.

La turci, musacaua se numeste ,,Imam bayildi’’ , un fel de mancare fara carne, servita rece si nu calda. De obicei se folosesc doar legume prajite in ulei de masline , care sunt asezate in straturi , apoi bagate la cuptor.

Ingrediente necesare :

  • 1 kg carne de vita cu porc
  • 1 kg de cartofi taiati rondele
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 250 gr de cascaval ras
  • condimente ( sare , piper , boia , foi de dafin )

 

Mod de preparare

Curata cartofii de coaja si spala-i. Dupa ce i-ai spalat, taie-i rondele si pune-i la prajit in baie de ulei.

In timp ce cartofii se prajesc , pregateste carnea. Intr-un bol , adauga peste carne condimentele si usturoiul pisat si amesteca-le.

Pune intr-o tigaie 2 linguri de ulei. Cand s-a incins, pune ceapa la calit. Dupa ce a capatat o culoare aurie , adauga carnea si las-o cca 10 minute la prajit, la foc mediu. Inainte de a lua tigaia de pe foc , adauga foaia de dafin si pasta de tomate si mai lasa-le la facut aproximativ 5 minute.

Intre timp , scoate cartofii pe o farfurie si pregateste-te pentru pasul final.
Intr-o tava antiaderenta, incepe sa aranjezi toate ingredientele obtinute in straturi. Aseaza un strat de cartofi in tava de copt, apoi adauga un strat de carne. Este foarte important ca la final , sa ai ultimul strat de cartofi iar deasupra lui pui cascavalul ras.

Introduce tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si las-o pana cascavalul prinde o crusta aurie.

Vezi si : Cartofi noi la cuptor cu marar si usturoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.