Tigarile mentolate dispar de pe piata

1
71

Vanzarea tigarilor mentolate devine ilegala incepand cu data de 20 mai. In urma directivei europene transpusa in legea 201 din 2016 , romanii mai au doar o zi pentru a-si face provizii.

Din cele 4,2 milioane de adulti fumatori , aproximativ 16% fumeaza tigari mentolate sau cu arome.

,, A fost interzis un produs de pe piata in numele generic al sanatatii publice , ,,noua religie’’ . Astfel, e distorsionata cererea si oferta, legile economiei libere pe care se contruiesc principiile democratice. Si unul dintre cele mai importante principii este cel al libertatii de alegere. Pe acest principiu se bazeaza functionarea democratiei– de la vot pana la consum si productie.’’, au spus reprezentantii unei companii de tutun pentru Mediafax.

Doar in luna martie a acestui an , industria tigarilor a virat pentru bugetul de stat suma de 1,5 miliarde de lei. Deoarece magazine au fost inchise ca urmare a starii de urgenta si alerta , producatorilor le este foarte greu sa recupereze marfa deja distribuita.

Acestia sustin ca perioada ar trebui extinsa si la cateva saptamani. Trebuie luata in calcul si o posibila solicitare de returnare a accizelor platite la buget pentru produsele retrase de pe piata , ca urmare a legii.

Citeste si : Estul Europei se indreapta spre cea mai mare criza economica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.