Tiramisu reteta originala italiana

0
359
Tiramisu

Tiramisu reteta originala italiana. Tiramisu este un desert specific italian. Ceea ce il deosebeste de alte deserturi este aroma intensa de cafea, combinata cu gustul branzei mascarpone si al piscoturilor. In trecut, acesta a purtat numele de ,,bagatela toscana” si ar fi fost pentru prima data preparat in Siena, o localitate din Italia.

Desi nu se cunoaste cu exactitate orginea desertului ,,Tiramisu”, acesta a dat nastere multor legende si speculatii. Se spune ca, Venetia are argumentul curtezanelor din mijlocul Renasterii care, in pauzele de amor, consumau acest desert drept afrodisiac pentru urmatoarele intalniri.

De ce ai nevoie pentru a pregati tiramisu?

Tiramisu

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 500 g de mascarpone
  • 150 g de zahar
  • 200 ml de cafea concentrata indulcita
  • 1-2 linguri de cacao
  • 300 g de piscoturi

Ustensile necesare:

  • tel
  • mixer
  • spatula flexibila
  • oala
  • forma de sticla
  • sita de ceai

Cum se prepara tiramisu? 

Pune o oala la foc mic si pune in ea ouale si zaharul. Folosind un tel, amesteca foarte bine pana compozitia ajunge la temperatura de 80 de grade Celsius. Continua cu amestecatul pana cand compozitia are consistenta unei budinci apoi ia recepientul de pe foc si lasa-l 5 minute sa se raceasca.

Intre timp, mixeaza crema de mascarpone pentru a deveni mai fluida. Cand compozitia s-a mai racit, adauga treptat crema de mascarpone si omogenizeaz-o folosind mixerul.

Din cand in cand, cu ajutorul unei spatule flexibile, curata peretii bolului pentru a integra in crema eventuale resturi de mascarpone lipite de margini. Dupa ce ai terminat acest pas, pune crema la racit.

Ansamblare tiramisu reteta originala italiana

Unge baza formei de sticla cu putina crema de mascarpone, apoi incepe sa inmoi piscoturile in cafea si aseaza-le la baza. Peste stratul de piscoturi, adauga circa o treime din toata cantitatea de crema. Continua acest procedeu pana cand termini toata crema, insa ai grija ca ultimul strat sa ramana de piscoturi.

Adauga intr-o sita de ceai pudra de cacao si incepe sa pudrezi peste ultimul strat de piscoturi.

Acopera forma de sticla cu o folie alimentara si las-o la frigider peste noapte.

Cum se serveste tiramisu reteta originala italiana

Reteta tiramisu

Taie desertul cu un cutit cu lama lunga, iar daca vrei sa mai efectuezi o alta taietura, inmoaie-l putin in apa calda. Astfel, vei putea proportiona frumos felia.

De asemenea, scoate feliile cu ajutorul unei spatule late, pentru a evita ruperea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.