30 iunie 2020 | Punct final in derularea Proiectului Erasmus+ ,,Profesori informati, elevi motivati,,

0
237
Proiectului Erasmus

30 iunie 2020- Punct final in derularea Proiectului Erasmus+ ,,Profesori informati, elevi motivati,,

Sfarsitul anului scolar 2019-2020 a adus si incheierea Proiectului Erasmus+ ,,Profesori informati, elevi motivati,, 2018-1-RO01-KA101-047951. Proiectul a fost implementat in Scoala Gimnaziala ,,Ion Creanga,, Craiova.

In cadrul proiectului s-au realizat 12 mobilitati prin participarea cadrelor didactice la trei activitati de formare care au venit în sprijinul solutionarii unor probleme identificate la nivelul scolii: absenteismul si abandonul scolar.

,,Coaching in educational contexts to reduce early school leaving’’ desfăşurat în Alcala de Henares, Spania în perioada 24-30 noiembrie 2018

– Task based learning,,desfășurat la Praga ,Cehia ,în perioada 18-22 februarie 2019

,,ICT for teaching and learning’’desfasurat in Valencia, Spania în perioada 21-25 octombrie 2019

Activitățile propuse de către formatori au facilitat însușirea de noi metode şi tehnici specifice practicii didactice și pedagogice.

Experiența acumulată de către profesorii participanti a fost fructificată pe parcursul celor doi ani școlar și împărtășită colegilor din școală și din alte instituții, elevilor și părinților .

„Principalul scop al acestui proiect de mobilitate a fost participarea a douăsprezece cadre didactice de diferite discipline la o serie de stagii de perfecționare în state membre ale Uniunii Europene, în vederea dobândirii unor noi competențe metodologice și psiho – pedagogice care, aplicate ulterior în activitatea de la  clasă, să contribuie la ridicarea calității actului educational, la sporirea atractivității orelor de curs și a activităților extracurriculare, generând creșterea motivației de învățare a elevilor și implicit diminuarea absenteismului si abandonului scolar”, ne-a declarat profesoara Olariu Maria, coordonatorul proiectului.

,,Profesori informati, elevi motivati” a fost primul proiect KA1 pentru Școala Gimnazială ,,Ion Creanga,, Craiova  dar speram ca nu singurul. Aceasta a pornit de la realitatea  că  școala și profesorii ei au încă nevoi de formare care pot fi rezolvate prin această oportunitate – proiecte Erasmus+ , în cadrul Acțiunii-cheie 1, a declarat d-na director adjunct Jugănaru Mirela.

30 iunie 2020 | Punct final in derularea Proiectului Erasmus+ ,,Profesori informati, elevi motivati,,

Perioada de derulare a proiectului a fost  1.07.2018-30.06.2020. Grantul acordat a fost de  25.900 euro.

Potrivit managerului de proiect , prof. Mogildici Daniela, Proiectul Erasmus+ ,,Profesori informati, elevi motivati,,  a reprezentat  proiectul care a deschis Școala Gimnazială ,,Ion Creangă,, Craiova către spațiul european.

Cei cinci membri ai echpei de implementare a proiectului au fost: Mogildici Daniela-director, Juganaru Mirela-dir. adj. , Olariu Maria-Coordonator de proiect, prof. Staicu Manuela, Zuleam Adriana-administrator financiar.

Impactul proiectului asupra celor 12 profesori din grupul țintă îl reprezintă o  puternică dezvoltare profesională care a generat:

  • competențe manageriale;
  • didactice;
  • metodice și digitale îmbunățățite;
  • mai multă creativitate  în proiectarea și organizarea activităților didactice;
  • creșterea interesului pentru cursuri și parteneriate europene;
  • comunicare didactică și colegială îmbunătățită (ca urmare a abordărilor interdisciplinare și a predării în echipă, a interasistențelor și a formării în comisii metodice/catedre/Consilii profesorale/cercuri pedagogice);
  • creșterea satisfacției față de munca depusă la clasă.

Participantii la aceaste mobilitati au dobandit cunostinte despre:

  • EFT- tehnica de eliberare emoțională, prin care se poate interveni pentru rezolvarea problemelor de natura emoțională cu care se confruntă atât elevii cît și profesorii,
  • învățarea bazată pe sarcini care presupune ca elevul , plecând de la sarcini minimale, să ajungă la sarcini complexe;
  • utilizarea în procesul didactic a unor platformelor digitale ( KAHOOT!, CLASA DOJO, etc);
  • abilitati in domeniul comunicarii, colaborarii, rezolvarii de probleme, negocierii, gandirii critice si creative.

„Școala Gimnazială ,,Ion Creangă,, Craiova are nevoie de asemenea proiecte . Este important ca profesorii să participe la astfel de  mobilitati, deoarece împreuna cu  partenerii din alte tari europene putem gasi solutii de impact – raspunzand astfel la provocari de tot felul cu care școala se confruntă,, a declarat d-na prof. Staicu Manuela

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.