Femeile conduc mai bine decat barbatii? Iata ce spun studiile!

0
478
Femeile conduc mai bine decat barbatii

Femeile conduc mai bine decat barbatii? S-a dovedit prin intermediul unor studii faptul ca femeile sunt mult mai bune soferite decat barbatii!

Apar din ce in ce mai multe glume referitoare la modul in care femeile conduc atunci cand vine vorba despre masini. Cei mai multi dintre barbati considera ca femeia este un pericol la volan. Studiile spun, totusi, contrariul!

Barbatii sunt convinsi ca femeile:

 • Nu stiu sa parcheze;
 • Nu sunt atente, avand mai multe activitati in timpul sofatului, decat condusul propriu-zis;
 • Nu au indemanare;
 • Au reflexe slab dezvoltate in comparatie cu ale lor;
 • Sunt superficiale;
 • Nu acorda atentie semnelor de circulatie;
 • Nu stiu sa se asigure, iar lista poate continua.

Pe scurt, barbatii considera ca femeile nu ar trebui sa conduca, datorita acestor stereotipuri.

Barbatii vs Femeile in trafic

Conform DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), aproximativ 7.9 milioane de romani detin carnet de conducere, dintre care doar aproximati 2.7 milioane sunt femei.

Dintre cele 2.7 milioane de soferite:

 • 16.291 detin carnet categoria A (motociclete)
 • 16.349 detin carnet categoia C (tir si camion)
 • 2.013 detin carnet categoria D  (autobuz si alte autovehicule de transport persoane)
 • 1.858 detin cernet pentru conducerea de troleibuze
 • 1.167 sunt vatmanite
 • 2.609 detin carnet pentru conducerea de tractoare agricole sau forestiere.

Dupa realizarea unui studiu APPA, s-a ajuns la concluzia ca doar 33% dintre soferi considera ca abilitatile de conducere nu sunt influentate de sex. 67% dintre participantii la trafic sunt de parere ca genul conteaza atunci cand vorbim despre conducerea unui autovehicul.

Atitudinea la volan difera de la o persoana la alta. Exista femei care sunt agresive in trafic, exista femei extrem de prudente, exista femei care conduc cu viteza si altele care conduc incet. Acelasi lucru il putem spune si despre barbati!

Nu rar se intampla sa intalnim soferi care nu stiu regulile de circulatie, care nu acorda prioritate atunci cand este necesar, care nu sunt atenti, care sunt vulgari, si asa mai departe.

Ce se intampla atunci cand intalnim un astfel de sofer? Daca este barbat, cel mai probabil trecem cu vederea. Atunci cand intalnim o femeie care incalca regulile de circulatie, primul lucru care ne apare in minte:” Femeie la volan! ”

Care este concluzia? De cele mai multe ori oamenii nu acorda atentie greselilor realizate de barbati, insa un astfel de gest imprudent al unei femei este imediat remarcat, doar pentru ca este… femeie la volan.

Femeile conduc mai bine decat barbatii? Ce spun studiile?

 1. Barbatii sunt mai agresivi in trafic decat femeile: 

90% dintre participantii la studiu au confirmat faptul ca barbatii sunt mult mai agresivi la volan decat femeile. Acest lucru duce, de cele mai multe ori, la incidente neplacute.

2. Femeile sunt mai prudente in trafic decat barbatii:

74% dintre participanti au fost de acord cu aceasta afirmatie. Ce conteaza mai mult: agresivitatea sau prudenta?

3. Femeile nu stiu sa parcheze:

81% dintre participanti au fost de acord.

4. Barbatii sunt soferi mai buni decat femeile:

72% au fost de acord cu aceasta afirmatie.

7.591 de persoane au participat la acest sondaj. Dintre acestia, 6.774 sunt soferi.

Ce spun studiile? 

Cu toate acestea, Admiral Insurance a realizat un stiudiu, in urma caruia reiese faptul ca femeile conduc mai bine decat barbatii!

Concluzie studiu: „Barbatii conduc in medie 11.000 de km pe an, in comparatie cu femeile, care conduc in medie, 9600 de km”. „Tot in medie, barbatii conduc mai mult timp decat femeile, dar se pare ca procentul in ceea ce priveste balanta vitezei se inclina tot in favoarea acestora. De vreme ce acestia sunt la volan mai des, ei se confrunta mai des cu condusul in conditii riscante si pe vreme rea.”

Studiul a demonstrat si ca soferii care conduc masini al caror combustibil este benzina sunt mult mai buni decat cei cu motoare deasel, hibrid sau electric. Soferii care au copii sunt mult mai prudenti si mai putin expusi la accidente decat cei fara.

Cei mai prudenti soferi sunt: lectori, pensionari sau manageri. Cei mai putin prudenti sunt directorii de companii, angajatii depozitelor sau cei care conduc stivuitoare.

In urma unui studiu, s-a aflat care este cel mai bun sofer din lume, urmarind caracteristicile favorabile: femeie, mama de copii, varsta aproximativ 47 ani, locuinta: Anglia, meserie: inginer de software, masina condusa: Honda model vechi automata.

BMW introduce noi tehnologii de conectivitate si asistenta!

Cel mai slab sofer: Barbat, Scotia, aproximativ 23 ani, fara copii, director de companie, Audi nou, cutie manuala.

Doar 13% dintre barbati considera ca femeile sunt mai bune soferite. 28% dintre femei considera ca sexul opus domina aceasta activitate.

Studiul realizat de Admiral Insurance a demonstrat faptul ca femeile sunt mult mai bune soferite, depasindu-i pe barbati nu doar la testele de conducere. Acestea sunt mai atente, mai prudente, cunosc legea si regulile de circulatie mult mai bine, iar abilitatea de a conduce este mult mai dezvoltata decat la reprezentantii sexului opus.

In concluzie, femeile conduc mai bine decat barbatii? Studiile au demonstrat ca da, instinctul feminin predomina la volan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.