“Tancul” Olteniei VS Bullying-ul in Scoli | Video

0
175
Tancul Olteniei proiect bullying

Marti, 29 noiembrie 2022, “Tancul” Olteniei, Ionut Iancu, alaturi de antrenorul sau, Ionut Puca, au fost invitatii proiectului “FII INTELIGENT! NU FI VIOLENT”, organizat de Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” Craiova. Cei doi sportivi au vorbit deschis in fata multimii de elevi, luptand, impreuna cu dascalii, impotriva Bullying-ului scolar.

Dublul Campion DFS, Ionut Iancu, numit si “Tancul” Olteniei, alaturi de antrenorul Ionut Puca au incercat, intr-un timp relativ scurt, sa ii incurajeze pe elevi sa adopte un comportament non-violent. Atat antrenorul, cat si “elevul” sau, acum campion, sunt de acord ca violenta, folosita in orice alte circumstante, in afara ringului sau a salii de antrenament, nu sunt o arma buna, nici macar impotriva Bullying-ului.

“Tancul” Olteniei VS Bullying-ul in Scoli 

Echipa 24h fost alaturi de cei doi si am aflat cum ar gestiona un Dublu Campion DFS o situatie in care ar fi chiar el victima bullying-ului.

24h.ro: Esti un luptator desavarsit, cum ai gestiona o astfel de situatie?

Ionut Iancu: “Am inceput sa practic Box din simplu’ motiv ca simteam nevoia sa ma apar. Chiar am fost o victima a Bullying-ului. Sunt acei copii mai dezvoltati fizic.. unii dintre ei ii terorizeaza pe cei mai mici, aruncandu-si frustrarile asupra lor. Nu este ok! Dupa o perioada in care practici acest sport poti fi capabil sa faci rau, dar eu am ales sa nu o fac! Desi am fost provocat de multe ori, chiar daca am capacitatea de a ma apara, m-am retras si am fost inteligent. Acelasi lucru ii sfatuiesc si pe elevi: intr-o astfel de situatie nu va aratati abilitatile de a lovi cu pumnul! “

24h.ro: Consideri ca sportul de contact ii va invata pe cei mai mici sa se apere in fata bullying-ului?

Ionut Iancu(catre elevi):“Ascultati-ma! Apucati-va de sport: absolut orice sport simtiti voi ca va caracterizeaza! O sa va ajute foarte mult in viata.. pentru ca este exact ca viata. In sport vei simti nevoia sa iti depasesti niste limite. Asa este si in viata. Trebuie sa te auto-depasesti. Daca vei da de greu, vei fi obisnuit deja cu obstacolele si vei putea lupta. In consecinta, da, consider ca orice sport educa si te poate ajuta in viata.”

24h.ro: Care este sfatul tau pentru elevi, in general?

Ionut Iancu(catre elevi): “Schimbarea vine cu voi! Aveti dreptul si capacitatea de a alege ce faceti si cum actionati de aici inainte! Sunteti din ce in ce mai inteligenti, de la o generatie la alta, deci nu aveti nici o scuza. Veniti la scoala, chiar daca nu va place, dati-va silinta si respectati. Pe cine? Respectati colegul de langa voi, respectati profesorul care vine sa va invete (pentru ca nu e deloc usor sa lucrezi cu oamenii). Minimul de respect pentru cei din jurul vostru, acela conteaza cel mai mult.”

Video! Ionut Iancu si Ionut Puca vorbesc deschis in fata elevilor

“Tancul” Olteniei, alaturi de antrenorul sau, Ionut Puca, au tinut un discurs care le-a captat atentia elevilor. Au vorbit atat despre experiente personale, cat si despre ce te poate invata viata de sportiv. Deoarece interesul celor doi a depasit programul de o ora stabilit initial, am reusit sa montam secvente care cuprind cateva dintre sfaturile pe care elevii le-au primit:

Proiectul “FII INTELIGENT! NU FI VIOLENT!” a fost organizat de Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” Craiova. Ionut Iancu, alaturi de antrenorul Ionut Puca ii sfatuiesc pe elevi sa renunte la violenta si sa actioneze inteligent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.