Esti in cautarea celor mai bune plugin-uri pentru WordPress? Stim cu totii ca motorul de cautare Google iti poate evita blogul sau magazinul online daca website-ul este neoptimizat.
Ce este un plugin pentru WordPress?
Plugin-urile adauga functii suplimentare site-ului tau. Acestea mai poarta denumirea de ,,module” si sunt definite ca fiind ,,bucatele de software”. Plugin-ul se poate instala intr-un alt program ,,de baza”, indeplinind functii specifice. Chiar sunt comparate cu aplicatiile mobile, ajutandu-te sa implementezi aproape orice idee.
Extensiile sunt scrise in limbajul de programare PHP si pot fi instalate cu usurinta in panoul tau de administrare al site-ului WordPress.
Top 5 plugin-uri pentru WordPress
- WordPress SEO by Yoast
Este unul dintre cele mai utilizate plugin-uri WordPress pentru SEO. Acesta este renumit pentru analiza SEO dar si pentru cea a lizibilitatii. Astfel, te ajuta la editarea continutului, oferindu-ti si rezultatul analizei inainte ca textul sa fie publicat. Aceasta iti arata atat problemele (pe care le gasesti cu bulina rosie) dar si ceea ce necesita imbunatatire (bulina portocalie).
Exemplu de optimizare al unei pagini cu WordPress SEO by Yoast:
Inainte de optimizare
Dupa optimizare
2. Contact Form 7
Te ajuta sa realizezi eficient comunicarea in mediul online. Acest plugin se bucura de o mare popularitate in WordPress. Foloseste un formular de contact particularizat, astfel incat cititorii prezenti pe site-ul tau te pot contacta. In cazul in care folosesti acest plugin intr-un blog, cititorii au posibilitatea de a discuta opiniile referitoare la articole cu tine.
Cu ajutorul acestui plugin vei comunica mai eficient cu cititorii si vei putea intelege care sunt asteptarile acestora de la viitorul content pe care il vei crea.
3. Jetpack
Ajuta la siguranta si administrarea site-ului. Cea mai importanta caracteristica a acestuia este micsorarea timpilor de incarcare a paginilor. Totodata ofera protectie impotriva autentificarilor neautorizate, adaugand copii de siguranta si corectii automate extinse. De asemenea, te ajuta sa cresti traficul pe site-ul tau.
4. Wordfence Security
La fel ca si Jetpack, ofera unele dintre cele mai bune module pentru siguranta. Este un plugin care ofera functii de baza site-ului tau, fara a avea multe vulnerabilitati. Wordfence Security scaneaza periodic site-ul si te anunta in cazul in care exista tentative de intrare in panoul de admin. De asemenea, reuseste sa blocheze comentariile spam.
5. Shareaholic
In functie de cuvintele cheie inserate, acest plugin te ajuta sa adaugi o lista de continut similar de pe blgul tau la fiecare final de articol. Totodata poti folosi aceasta functie adaugand continut similar de pe alte site-uri, de pe .com .
Shareaholic este recunoscut pentru functia de adaugare a butonului de share pe pagina site-ului tau.
Cum instalezi si dezinstalezi un plugin WordPress?
Intra in panoul de administrare, iar pentru a instala un plugin selecteaza optiunea ,,Add New”. Cauta plugin-ul dorit, selecteaza-l, apasa butonul ,,Install”, apoi ,,Activate”.
La fel procedezi si in cazul in care vrei sa dezactivezi un plugin, selectand din panoul de control plugin-ul si apasand ,,Uninstall”.
[…] alege ca CMS-ul sa se actualizeze automat, impreuna cu Tema si Plugin-urile WordPress. De multe ori neactualizarea scripturilor care ruleaza pe un website il pot face vulnerabil. Dar, […]