Noi dovezi arata ca virusul din Wuhan este o arma biologica dezvoltata in laborator

0
439
Este virusul din Wuhan o arma biologica dezvoltata in laborator ?

In decembrie 2019, peste 40 de persoane au dezvoltat o boala misterioasa de tip pneumonie in orasul Wuhan, provincia Hubei din China. Cateva saptamani mai tarziu, in ianuarie 2020, virusul s-a raspandit rapid pe tot globul.

 

Tari care includ Franta, Canada, Australia, Japonia, Coreea de Sud si Statele Unite au fost infectate si peste cinci sute au murit din cauza virusului.

 

Deoarece virusul 2019-nCoV continua sa ameninte comunitatea internationala, apar teorii si speculatii despre originea sa.

Primul suspect pentru dezvoltarea 2019-nCoV este o piata de animale exotice din orasul Wuhan, China, epicentrul focarului. Locul a fost perfect pentru reproducerea noului virus, deoarece carnea moarta si animalele salbatice vii se afla intr-un spatiu apropiat impreuna. O deversare a virusului de la animale la oameni este de asemenea posibila.

 

Oamenii de stiinta indica, de asemenea, incantarea chinezilor pentru mancarea exotica, inclusiv ciorbele de lilieci, sobolani si pui de lup, ca fiind cauza acestei noi pandemii.

 

Cu toate acestea, orasul Wuhan gazduieste nu numai o piata de fructe de mare si animale salbatice, ci si unul dintre cele mai avansate laboratoare de cercetare biologica din China. Cu aceasta, iese la suprafata o alta teorie mai complexa.

 

Speculatiile potrivit carora noul coronavirus este legat de programele de razboi biologic din China au iesit la iveala, deoarece laboratorul national de biosiguranta Wuhan gestioneaza virusi periculosi si mortali, inclusiv fosta pandemie, sindromul respirator acut sever (SARS-CoV).

 

Rapoartele de la The Washington Times l-au citat, de asemenea, pe Dany Shoam, un fost analist de informatii militare israeliene la programele de razboi biologic din China, care a spus ca boala s-ar putea sa provina din una dintre cele doua facilitati de cercetare chineze asociate cu programe secrete de razboi biologic.

 

Acestea sunt Institutul National de Biologie Securitate al Virologiei Wuhan, care gestioneaza virusi mortali si Institutul de produse biologice Wuhan, care produce si vinde produse biologice, produse din sange, produse terapeutice si dispozitive medicale, printre altele.

 

Anul trecut, China a fost banuita ca a lucrat in secret la arme biologice distructive, incalcand Conventia privind armele biologice, care interzice producerea, dezvoltarea, stocarea armelor biologice si toxinelor.

 

Mai mult, 29 de cercetatori chinezi pentru un jurnal medical britanic au declarat ca prima persoana infectata de virusul Wuhan nu a avut nicio asociere cu piata animalelor de unde era banuit ca ar fi provenit virusul.

 

Razboiul biologic implica utilizarea intentionata a virusilor, bacteriilor si a altor germeni pentru a dezactiva sau ucide oameni, culturi si animale ca parte a eforturilor de razboi. Acest lucru s-a intamplat in istorie de mai multe ori, cum ar fi utilizarea Japoniei de antrax ca arma intre 1932 si 1945 cand au atacat 11 orase chineze cu bacteriile.

 

Intre timp, guvernul chinez ramane tacut pe fondul raspandirii noului Coronavirus si a rapoartelor stiintifice in crestere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.